Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Fas'ta

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Fas'ta

Kurtulmuş, 5. Muhammed mozolesini ziyaret etti ve Yüksek Öğrenim, Bilimsel Araştırma ve Kadroların Formasyonu Bakanı Davudi ile görüştü

 Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, resmi ziyaret için bulunduğu Fas'ta 5. Muhammed mozolesini ziyaret etti ve Fas Yüksek Öğrenim, Bilimsel Araştırma ve Kadroların Formasyonu Bakanı Lahsen Davudi ile bir araya geldi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Fas'ın başkenti Rabat'ta bulunan 5. Muhammed mozolesini ziyaret ederek çelenk bıraktı. Kurtulmuş, daha sonra Fas Yüksek Öğrenim, Bilimsel Araştırma ve Kadroların Formasyonu Bakanı Lahsen Davudi ile görüştü.

Kurtulmuş ile Davudi arasındaki görüşmede, sadece Türkiye için değil bölgesel bir sorun haline gelen Suriyeli mülteciler meselesinin gündeme geldiği bildirildi. Suriye'den yaklaşık 2 milyon sığınmacının Türkiye'ye geldiğini söyleyen Kurtulmuş'un yakın dönemde çözüm sağlanamayacak konu hakkında Türkiye'nin orta ve uzun vadeli çözümler ürettiğini aktardığı belirtildi.

Bakanlıktaki ikili görüşmenin ardından Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı Serdar Çam, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Hayati Develi'nin de yer aldığı heyetlerarası görüşme yapıldı.

Heyetler arasındaki görüşme görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı