Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

''İnşallah 1 Kasım seçimleri, 7 Haziran seçimleri gibi olmayacak. 1 Kasım seçimlerinde sandıklardan iktidar çıkacağız ve kaldığımız yerden devam edeceğiz''

ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ''İnşallah 1 Kasım seçimleri, 7 Haziran seçimleri gibi olmayacak. 1 Kasım seçimlerinde sandıklardan iktidar çıkacağız ve kaldığımız yerden devam edeceğiz'' dedi.

Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında, Mesudiye ilçesinde bazı mahalleleri ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. 

Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Kurtulmuş, Bayır Mahallesi'nde kendisini karşılayan vatandaşlara hitabet yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinde çok gayret etmelerine ve Türkiye'de açık ara birinci parti olmalarına rağmen tek başına iktidar kurma imkanı olmadığını söyledi. 

Kurtulmuş, sonraki süreçte de koalisyon için görüşmelerin yapıldığını hatırlatarak, "Bir koalisyon çıkmadı. Partilerden birisi maalesef her şeye 'hayır' diyerek, hiçbir teklife rıza göstermedi. Bir diğeri 'onların hükümeti' diyerek, 12 ile 13 yılda yapılanların hepsinin tersine çevrilmesini onarım olarak kabul etti. Bir diğeriyle de zaten koalisyon yapma imkanı yoktu" diye konuştu. 

- ''7 Haziran seçimlerinin ardından terör adeta hortladı''

"Sonuçta Türkiye'de işleyen bir demokrasi olduğu için Sayın Cumhurbaşkanımız Anayasa gereği olarak geçici bir hükümeti görevlendirdi" diyen Kurtulmuş, "Sonuç itibarıyla Sayın Başbakanımız başkanlığında bir hükümet kuruldu. Oraya da iki parti milletvekili vermedi. HDP'den iki kişi daha sonra dağdan gelen talimatla da hükümetten çekildi" ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, 7 Haziran seçimlerinin ardından terörün adeta hortladığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Maalesef 20 Temmuz'dan bu yana terör örgütlerinin kumandalı düğmelerine bastılar ve eş zamanlı olarak birçok terör örgütü harekete geçti. Bir başka mesele Suriyeli mülteciler üzerinden ve Türkiye uluslararası camia üzerinden bir kez daha sıkıştırılmaya başlandı. Bunların hepsini 7 Haziran seçimlerinin ardından izledik. ''

- ''Türkiye büyük hedeflerini yerine getirmeye devam edecek''

Güçlü bir Türkiye istenmediğini de dile getiren Kurtulmuş, ''İstiyorlar ki güçlü bir Türkiye olmasın. İstiyorlar ki Türkiye kendi ayaklarının üzerinde yükselen bir Türkiye olmasın. Türkiye ekonomik ve siyasi olarak dünyanın güçlü ülkelerinden birisi olmasın. Onun için Türkiye'de kuvvetli bir hükümetin kurulmasını birçok çevre istemiyor. Halkımız bu kısa tecrübeyle gördü. İnşallah 1 Kasım seçimleri, 7 Haziran seçimleri gibi olmayacak. 1 Kasım seçimlerinde sandıklardan iktidar çıkacağız ve kaldığımız yerden devam edeceğiz'' değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, hiç tereddüt etmeden yollarına devam edeceklerini de vurgulayarak, "Türkiye büyük hedeflerini yerine getirmeye devam edecek. Öncelikle Ordu için açıkladığımız 5 mega projeyi yapacağız. Bunun için sizlerin gücüne, gayretine ihtiyacımız var" dedi.

Kurtulmuş,  konuşmanın ardından sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı