Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

"Diğer partilerin seçim beyannamelerinde vadetmiş olduğu bir çok şeyi zaten AK Parti 13 yıllık iktidarında yapmış ve gerçekleştirmiş"

ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin 13 yıllık iktidarında, diğer partilerin seçim beyannamelerinde vadettiği bir çok şeyi yaptığını söyledi.

Kurtulmuş, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Ordu'da deniz yüzeyi doldurularak üzerine inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanındaki çalışmaları inceledi.

Burada havalimanı yetkililerden bilgi alan Kurtulmuş, yaptığı açıklamada, Ordu-Giresun Havalimanı Projesi'nin dünya çapında önemli projelerden biri olduğunu belirtti. 

Projenin bu noktaya geldiğini görmenin onur verici olduğunu anlatan Kurtulmuş, "Biz bundan büyük bir sevinç duyuyoruz. Allah nasip ederse 22 Mayıs tarihinde sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Başbakanımızın katılımıyla burada büyük bir açılış töreni yapacağız" diye konuştu. 

Karadeniz Bölgesi'nin bir büyük havalimanına daha kavuşacağına vurgu yapan Kurtulmuş, "Bu, aynı zamanda Türkiye'nin fevkalade önemli bir havalimanı olacak. Dünyada denizin üzerine bütünüyle inşa edilmiş üçüncü havalimanı. Hem terminal binaları hem pisti hem apronu, her şeyiyle deniz üzerine inşa edilen üçüncü havalimanı. Denizin üzerine kısmen inşa edilmiş 6 havalimanı daha var. Ama Ordu-Giresun Havalimanı bütünüyle denize inşa edilen bir havalimanıdır" ifadelerini kullandı. 

Kurtulmuş, bunun Türkiye'nin itibar ve prestij projelerinden birisi olduğuna işaret ederek,  "Burada dünyanın her yerine hemşehrilerimizin, kardeşlerimizin rahatlıkla uçma imkanı olacak. 26 Mayıs'tan sonrada Türk Hava Yolları burada tarifeli uçuşlarına başlayabilecek durumda olacak. Hem Ordu hem Giresun hem bütün Karadeniz hem de Türkiye için hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.  

Terminal binasının yılda 3 milyon yolcuya hizmet edebilecek şekilde yapıldığını kaydeden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Bütün elektronik mekanizmalar konulmuş bir terminal binasına sahibiz. İnşallah 22 Mayıs'ta burada uçuş yapılacak ve buranın açılışını gerçekleştireceğiz. Ondan sonra da vatandaşlarımız bu büyük hizmetten istifade etmiş olacak. Ümit ediyorum ki bu havalimanının buraya gelmesiyle Ordu ve Giresun turizm bakımında da fevkalade ayrıcalıklı bir noktaya gelecek. Özellikle Ordu ve Giresun'un yaylaları, arka kesimleri, dünyanın farklı yerlerinden o muhteşem İsviçre ve Cenevre gibi büyük, güzel manzaralara sahip olan yöremiz, dünyanın her tarafına yakınlaşmış olacak. Dünyanın her yerinden turistler çok kısa bir süre içerisinde buraya gelebilecekler."

- "Onlar konuşur, AK Parti yapar" 

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 7 Haziran seçimlerine AK Parti'nin büyük bir avantajla girdiğini ifade ederek, "Diğer partilerin seçim beyannamelerinde vadetmiş olduğu bir çok şeyi zaten AK Parti 13 yıllık iktidarında yapmış ve gerçekleştirmiş. Çiftçiye mazot desteğinden tutun da ailelere okuttukları çocuklara desteğe kadar birtakım vaatlerde bulunuyorlar ama kusura bakmasınlar bunlar zaten yapılıyor. Ayrıca 13-15 sene evvel 'Karadeniz'in derinlikleri doldurularak bunun üzerine uluslararası alanda çok itibarlı bir havalimanı inşa edilecek' desek herhalde bu, kimsenin aklına gelmezdi" şeklinde konuştu.

AK Parti'nin bu anlamda kimsenin aklına gelmeyecek projeleri gerçekleştirdiğini anlatan Kurtulmuş, "Aynı şekilde Marmaray, aynı şekilde İstanbul'daki üçüncü havalimanı, aynı şekilde boğazın altından geçecek üç katlı yeni proje. İnşallah kısa sürede bitireceğimiz Dereyolu Projesi. Hızlı trenler ve bir çok proje. Bütün bunlar, 'onlar konuşur AK Parti yapar' meselesini sadece bir slogan olarak değil gerçek olarak ortaya seriyor. Bundan dolayı da ayrıca iftihar ediyoruz. Milletimize hayırlı uğurlu olsun" değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İstanbul'da birlikte katıldığı bir programın ardından Anadolu'da ilk defa bir açılışa beraber geleceklerine dikkati çeken Kurtulmuş, hep birlikte o günü dört gözle beklediklerini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı