Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

(AİHM'in din dersleri kararı) "Bu konu Bakanlar Kuruluna gelecektir, konuşulacaktır ama din dersleri meselesini insan hakları ihlali olarak görmek, kararı bu şekilde okumak son derece yanlıştır. Zaten insanlar seçmeli olarak din derslerini seçiyorlar"

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) zorunlu din dersine ilişkin kararı üzerine, "Bu konu Bakanlar Kuruluna gelecektir, konuşulacaktır ama din dersleri meselesini insan hakları ihlali olarak görmek, kararı bu şekilde okumak son derece yanlıştır. Zaten insanlar seçmeli olarak din derslerini seçiyorlar"  dedi.

Kurtulmuş, Türk Tarih Kurumunca gerçekleştirilen 17. Türk Tarih Kongresi öncesi basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "AİHM'nin din derslerine ilişkin kararında hükümetin tavrının ne olacağını" sorması üzerine, "Bu konu Bakanlar Kuruluna gelecektir ama din dersleri meselesini insan hakları ihlali olarak görmek, kararı bu şekilde okumak son derece yanlıştır. Zaten insanlar seçmeli olarak din derslerini seçiyorlar" değerlendirmesinde bulundu. 

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İhvan üyelerinin Türkiye'ye gelebileceği yönündeki açıklamalarının ardından bu konuda bir geliş olup olmadığı yönündeki soruya ilişkin ise "Hayır ama Türkiye bu bölgenin esenlik adasıdır. Kim nerede baskıdan zulümden kaçıyorsa Türkiye geçmiş dönemlerde de bunu hem bireysel hem kitlesel olarak karşılamış bir ülkedir. Gereği bakılır, düşünülür"  karşılığını verdi. 

Bank Asya'ya yönelik bir adım atılıp atılmayacağı yönündeki soruyu ise Kurtulmuş, şöyle yanıtladı:

"Bankacılığın da bir hukuku var. Herkes bankacılığı kendi kafasına göre istediği gibi icra edemez. Dolayısıyla bankacılık hukuku çerçevesinde de eğer ortadaki konular bankacılık hukukunu zedeleyen konularsa onların gereği yapılacak. Burada BDDK'nın yetkisi ve sorumluluğu alanında olan bir meseleyle karşı karşıyayız. Herhalde önümüzde günlerde BDDK da gerekli kararı verecektir."

Kaynak:Haber Kaynağı