Başbakan Yardımcısı Kaynak KKTC'de:

Başbakan Yardımcısı Kaynak KKTC'de:

"(FETÖ'nün darbe girişimi) 15 Temmuz'da Pensilvanya'daki bir sapık, inandırdığı, kendisine adandırdığı kişileri milletin parasıyla alınan uçakları üzerine alçakça uçurarak, milletin parlamentosuna, milletin kendisine helikopterlerle tanklarla ateş ettirer

LEFKOŞA (AA) - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "15 Temmuz'da Pensilvanya'daki bir sapık, inandırdığı, kendisine adandırdığı kişileri milletin parasıyla alınan uçakları üzerine alçakça uçurarak, milletin parlamentosuna, milletin kendisine helikopterlerle, tanklarla ateş ettirerek büyük bir hainliği gösterdi" dedi.

KKTC'de temaslarda bulunan Kaynak, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesinde, Hala Sultan Sempozyumu'nun açılışına katıldı.

Kaynak, açılışta yaptığı konuşmada, Hala Sultan İlahiyat Kolejinin 900’u aşkın öğrencisi bulunduğu, 55 mezun verdiği bilgisini aldıklarını kaydederek, “Bu müthiş bir başarı, okulun 53 öğrencisi artık üniversitede okuyor.” dedi.

Kıbrıs’ta bir sosyal bilimler üniversitesi açılmasının önemine işaret eden Kaynak, “Sosyal bilimlerin üzerine oturmayan hiçbir eğitim amaçladığımız kalkınmayı bize vermez. Kalkınmayı verse, adaleti vermez. Adaletin olmadığı hiçbir medeniyet de yaşamaz.” ifadelerini kullandı.

- FETÖ'nün darbe girişimi

Başbakan Yardımcısı Kaynak, Türk halkının bayrağı ve inancıyla, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine karşı durduğunu belirterek, "15 Temmuz'da Pensilvanya'daki bir sapık, inandırdığı, kendisine adandırdığı kişileri milletin parasıyla alınan uçakları üzerine alçakça uçurarak, milletin parlementosuna, milletin kendisine helikopterlerle tanklarla ateş ettirerek büyük bir hainliği gösterdi." diye konuştu.

Batılı düşünce ve materyalist anlayışın milletin bu ağır silahlar karşısına çıkabileceğini hesap edemediğini vurgulayan Kaynak, her türlü siyasi görüşe sahip kişilerin milletin ve devletin geleceğine inancıyla sahip çıktığını kaydetti.

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ise konuşmasında Türkiye’den gelen devlet ve hükümet yetkililerinin kendilerine her zaman güç verdiğini söyledi.

Hala Sultan Sempozyumu'nun, Kıbrıslılık olgusunun tartışıldığı bu dönemde önemli olduğunu kaydeden Atun, buradan çıkacak sonuçları değerli bulduğunu, sonuçlara erişmeyi heyecanla bekleyeceğini dile getirdi.

Konuşmasında Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin kendileri için önemine de değinen Atun, “2010’da Hala Sultan İlahiyat Kolejinin hayata geçirilmesine ilişkin kararnameyi imzalamak da bize nasip oldu. Bunu kendimize pay biçmek değil için değil, şunun altını çizmek için söylüyorum; sınavla girilen 14 civarındaki kolejin arasında en yüksek talep gören ikinci sıradaki okul Hala Sultan İlahiyat Kolejidir.” şeklinde konuştu.

Sempozyumun ardından Başbakan Yardımcısı Kaynak, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :