Başbakan Yardımcısı Kaynak:

Başbakan Yardımcısı Kaynak:

"Cumhurbaşkanı aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerinde Başkomutandır, 'benim askerim eşi başörtülü bir başkomutana selam durmaz' dedikleri için bugün bu sistem tıkandı ve anayasa değişikliği huzurunuza geldi"

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Cumhurbaşkanı aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerinde Başkomutandır, 'benim askerim eşi başörtülü bir başkomutana selam durmaz.' dedikleri için bugün bu sistem tıkandı ve anayasa değişikliği huzurunuza geldi." dedi.

Kaynak, bir otelde düzenlenen, MÜSİAD Kahramanmaraş Gençlik Kurulu 1. Genel Kurul Toplantısında yaptığı konuşmada, genç iş adamlarına Türkiye'nin vesayetle verdiği mücadeleyi anlattı.

Türkiye'nin birçok açık ya da gizli darbe girişimi yaşadığını ifade eden Kaynak, bugün "ah vah" edenlerin o tarihte "eşi başörtülü birine benim askerim selam durmaz" diyenleri sorgulamaları gerektiğini, bugün aslında gerçekten o günün neticesi olduğunu söyledi.

Bugün başı açık ve kapalı vatandaşların barış içinde olduğuna, bu milletin böyle bir sorunu olmadığına dikkati çeken Kaynak, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerinde Başkomutandır, 'benim askerim eşi başörtülü bir başkomutana selam durmaz.' dedikleri için bugün bu sistem tıkandı ve anayasa değişikliği huzurunuza geldi. Kapatma davasıyla karşı karşıya kaldık, birçok vesayet odaklarıyla, Anayasa Mahkemesiyle... 23. dönemde 411 milletvekili anayasada bir değişiklik yaptı. Herkes isteği kılık kıyafetle eğitim öğretim hakkından yararlansın, yükseköğretime gidebilsin. Bu kadar. Sonra bir manşet gördük biz '411 el kaosa kalktı.' Arkası sıra Anayasa Mahkemesi, hem de kendi anayasasını çiğneyerek o yasayı iptal etti. O yüzden AK Parti'nin 14 yıllık iktidarı gerçekten, daha önceki 90 yıllık 85 yıllık hizmeti katlayarak büyüten bir iktidar olmuştur."

Kaynak, AK Parti'nin 14 yılda en büyük mücadeleyi vesayete karşı verdiğini vurgulayarak, "Bu millete, bizim 80 milyonluk aziz insanımıza, 'kardeşim sen ve senin seçtiklerin ne olur ne olmaz biz onlara bu ülkeyi güvenemeyiz, bu devleti güvenemeyiz, biz onların iradesinin üzerine çeşitli vesayetler koyacağız, çeşitli ipotekler koyacağız.' diyen anayasa bugün değiştirmeye çalıştığımız anayasadır." dedi.

"18 yaşına seçme hakkını veren bu iktidar şimdi de seçilme hakkı veriyor." ifadesini kullanan Kaynak, ülkede 18 ile 25 yaş arasında 9 milyon gencin bulunduğunu, bunun da dünyada birçok ülkenin nüfusundan fazla olduğunu belirterek "Biz bunu bir zenginlik olarak görürüz. Bir ülkenin genç nüfusu ne kadar fazlaysa o ülkenin kalkınması da büyümesi de dünyadaki tesiri de o kadar fazladır." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, şunları kaydetti:

"Bu Anayasa değişiliğine karşı çıkılmasında 18 yaş bahane. Milletvekili sayısının 600'e çıkması bahane. Yüksek Yargının hangi usülle seçileceği, bunların hepsi bahane. Bir tane gerçek var. Bu anayasa değişikliğine karşı çıkışın, CHP'nin, HDP'nin, PKK'nın, FETÖ'nün, ne kadar şer odağı varsa bunların karşı çıkışının bir sebebi var. Öyle bir düzen kurmuşları ki kim seçilirse seçilsin, onlar iktidar. Evet, kim seçilirse seçilsin onların iktidar olduğu bir düzen. Seçilmiş iktidar ne yapacak, seçilmiş iktidar yol yapacak, hastane yapacak, okul yapacak, ama milletin geleceği için milletin istikbali için milletin istikrarı için işte orada duracak. Onu bu milletin temsilcilerinden çok daha iyi başkaları bilecek. Bakın FETÖ'nün de yaptığı buydu."

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi, Genç MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Engin Akdağ ve Kahramanmaraş Genç MÜSİAD Gençlik Kurulu Başkanı Ünal Çimen'in konuşmalarının ardından, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil'e plaket verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :