Başbakan Yardımcısı Kaynak:

Başbakan Yardımcısı Kaynak:

"Dünya, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra en büyük göç hareketlerini yaşıyor. 60 milyon insan evinden uzakta, 60 milyon insan evsiz ve yurtsuz. Türkiye'de bunların 3 milyonu var. Dünyanın enerji ya da başka şeylere ilgisi olabilir, teknoloji gelişebilir ama gıda

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, dünyanın 2. Dünya Savaşı'ndan sonra en büyük göç hareketlerinden birini yaşadığını belirterek, "60 milyon insan evinden uzakta, 60 milyon insan evsiz ve yurtsuz. Türkiye'de bunların 3 milyonu var. Dünyanın enerji ya da başka şeylere ilgisi olabilir, teknoloji gelişebilir ama gıdanın bir alternatifi yok." dedi.

Kaynak, MADO Yaşar Dondurma ve Gıda Maddeleri Anonim Şirketi ile Venture Capital Bank ve Al Sraiya Holding arasında imzalanan ortaklık anlaşması töreninde yaptığı konuşmada, dünya büyük bir ekonomik daralmaya giderken dinamik kuruluşların şirket evliliği yapmasının Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi.

MADO gibi Kahramanmaraş'ın lezzetlerini Türkiye'nin her noktasına ileten bir firmanın böyle bir anlaşmaya imza atmasının kendisi için de gurur verici olduğuna işaret eden Kaynak, firma yöneticilerinin bu noktaya gelmek için çok çalıştığını anlattı.

Dünyada büyük çalkantılar yaşandığını ifade eden Kaynak, "Dünya, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra en büyük göç hareketlerini yaşıyor. 60 milyon insan evinden uzakta, 60 milyon insan evsiz ve yurtsuz. Türkiye'de bunların 3 milyonu var. Dünyanın enerji ya da başka şeylere ilgisi olabilir, teknoloji gelişebilir ama gıdanın bir alternatifi yok." diye konuştu.

Venture Capital Bank yetkililerinin Türkiye'nin önemli ve güvenilir bir gıda üssü olduğunu yakında anlayacağını dile getiren Kaynak, Türkiye'de verimli tarım arazilerinin bulunduğunu vurguladı.

- "Kalkınma hamlesinden asla vazgeçilmemiştir"

Kaynak, hükümet olarak tarım arazilerinin yaklaşık yüzde 50'sini sulamaya açabildiklerini vurgulayarak, yaklaşık 3 yıl içerisinde Türkiye'de tüm tarım arazilerini sulamaya açılacağına işaret etti.

Hükümetin bu konuda özel sektör işbirliğine de açık olduğuna dikkati çeken Kaynak, "Türkiye konumu itibarıyla da çok önemli bir noktada. 3 saat uçuş mesafesiyle 54 ülkenin başkentine ulaşılabilen bir coğrafyada yaşıyoruz. Hükümetimizin, Cumhurbaşkanımız ve özel sektörümüzle beraber yaptığı çalışmalar, Türkiye'yi dünyanın en önemli ülkelerinden biri haline getirmiştir. Türkiye bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da kalkınma hamlesinde asla vazgeçmemiştir." ifadesini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :