Başbakan Yardımcısı İşler, Zonguldak'ta:

Başbakan Yardımcısı İşler, Zonguldak'ta:

"Hedefimiz ileri demokrasidir. Batı demokrasilerinin de ilerisine geçmeyi hedefledik ve bunu da başaracağız"

ZONGULDAK (AA) - Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Hedefimiz ileri demokrasidir. Batı demokrasilerinin de ilerisine geçmeyi hedefledik ve bunu da başaracağız" dedi.

İşler, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ereğli Şubesini ziyaretinde, MÜSİAD'ın ekonomi alanında önemli başarılara imza attığını söyledi.

"Özellikle 28 Şubat sürecinde o dik duruşuyla hafızalarda ve gönüllerde yer etmiştir" diyen İşler, şöyle konuştu:

"Çok hızlı bir şekilde büyüdü ve büyümeye de devam ediyor. Artık her yerde şubesi ve üyeleri var. Hakikaten iş dünyasında önemli bir konuma gelmiş bulunuyorlar. 28 Şubat mağdurlarından Salih Mirzabeyoğlu bugün serbest bırakıldı. Yeniden yargılama kararı verildi. 15-16 yıldır hapis yatan bir kardeşimiz bugün tahliye edilmiş oldu. Bundan dolayı da mutluluğumuzu sevincimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Kendisine ailesine geçmiş olsun diliyorum. Elbette ki 28 Şubat döneminin tarihi yazıldığı zaman o haksızlıklar da o kitaplarda yerini alacak. Salih Mirzabeyoğlu, en acı bir örnek olarak hafızalarda yer etti. İnşallah bundan sonraki hayatında kendisine sağlık, sıhhat ve başarılar temenni ediyorum."

İşler, ülkede artık askeri ve yargı vesayeti dönemlerinin bittiğini ifade ederek, "Bir başkaldırı oldu biliyorsunuz. Başarısızlıkla sonuçlandı. Bundan sonra inşallah böyle bir darbe girişimine fırsat verilmeyecek. Hedefimiz ileri demokrasidir. Batı demokrasilerinin de ilerisine geçmeyi hedefledik ve bunu da başaracağız. Bunu başaracağımızı da Allah’ın izniyle herkes görecek" diye konuştu. 

Halkın ilk defa cumhurbaşkanını seçeceğine dikkati çeken İşler, şunları kaydetti:

"Seçim gayet normal ve huzur ortamı içerisinde devam ediyor. İnşallah herhangi bir gerginlik olmadan da bu seçimleri sonlandırmış olacağız. Sayın Başbakanımız AK Parti'nin adayı olarak şu an yarışa devam ediyor. Tüm kamuoyu yoklamaları ve saha gerçekleri de sayın Başbakanımızın ilk turda yüzde 55’in üzerinde bir oy oranıyla cumhurbaşkanlığı ipini göğüsleyeceğini gösteriyor. İnşallah bu seçimi başarılı bir şekilde atlatacağız. AK Parti kurumsal yapısı ve ortak hafızayla liderini Çankaya’ya gönderip ondan sonra kurumsal yapısını devam ettirme başarısı gösteren bir örnek olarak da tarihe geçecek. Daha önceki Anavatan ve Doğru Yol partilerinin başarısız örnekleri var. Çünkü onlar o zamanlar Türkiye’nin kaybeden değeri konumundaydılar. Başbakanımızdan sonra da yeniden başarılara imza atmaya devam edeceğiz. 2015 seçimlerinde de büyük bir başarı elde edip 'durmak yok yola devam' sloganıyla hareket edip yolumuza devam edeceğiz.”

MÜSİAD Ereğli Şubesi tarafından Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'e, MÜSİAD’ın tarihini ve çalışmalarını anlatan kitaplar ile şilt hediye edildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı