Başbakan Yardımcısı İşler: Adayımız ilk turda seçimi kazanır

Başbakan Yardımcısı İşler: Adayımız ilk turda seçimi kazanır

''Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu çıkan tablodan şunu çok rahat görüyoruz ki, AK Parti’nin göstereceği aday ilk turda inşallah yüzde 50’nin üzerinde bir oyla seçimi kazanarak cumhurbaşkanı olacak''

 Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek, "Bu çıkan tablodan şunu çok rahat görüyoruz ki, AK Parti’nin göstereceği aday ilk turda inşallah yüzde 50’nin üzerinde bir oyla seçimi kazanarak cumhurbaşkanı olacak'' dedi.

İşler, Ankara’nın Nallıhan ilçesine belediye başkanı seçilen İsmail Öntaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Öntaş’ın Nallıhan’da ipi göğüsleyerek çok güzel bir oy oranıyla belediye başkanlığını kazandığını ifade eden İşler, kendisini kutladı.

Seçimlerden sonra kendi bölgesindeki ilçelere ziyaretler yaptığını belirten İşler, Ankara 2. bölgede 5 yeni ilçeyi AK Parti’nin kazandığını söyledi.

İşler, Ankara 2. bölgede 15 ilçeden 14’ünün AK Parti’nin kazandığını bilgisini paylaşarak, “Seçimlerden ortaya çıkan tablo AK Parti açısından gerçekten ümit verici bir tablo. Bizim üçüncü yerel seçimimizdi. Daha önceki, iki seçimdeki oy oranımızı artırarak seçimden çıkmış durumdayız” dedi.

Yerel seçimlerin kendine özgü durumları olduğunu ifade eden İşler, buna rağmen AK Parti’nin genel seçimde aldığı oya yakın oy aldığını söyledi.

''AK Parti'nin önü açık''

Seçim sonuçlarının AK Parti’nin önünün açık olduğunu ortaya koyduğunu vurgulayan İşler, şöyle devam etti:

“Bu seçimden sonra önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu çıkan tablodan şunu çok rahat görüyoruz ki, AK Parti’nin göstereceği aday ilk turda inşallah yüzde 50’nin üzerinde bir oyla seçimi kazanarak Cumhurbaşkanı olacak. Dolayısıyla AK Parti, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de belirleyicisi olacak. İnşallah adayımız açıklandığı zaman bu seçimde yapmış olduğumuz güçlü ve gayretli çalışmanın bir benzerini cumhurbaşkanlığı seçimi için yapacağız ve 10 Ağustos’ta Allah’ın izniyle AK Parti olarak büyük bir başarıya imza atacağız.”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk defa halk tarafından yapılacağını belirten İşler, bu bakımdan seçimlerin önem arz ettiğini kaydetti. Bu seçimlerin Türkiye’de her zaman sıkıntılı olduğunu ifade eden İşler, “Sıkıntılar, krizler olmuştur. Çeşitli girişimler olmuştur. Bu seçimde de muhakkak bu tür şeyler olabilir ama milletimiz aslında 30 Mart’ta kararını vermiş durumda. Ne yaparlarsa yapsınlar millet oyunları bozmakta” diye konuştu.

-''Mu mesajı iyi okumalı''

Seçim sonuçlarında milletin “Bugüne kadar Recep Tayyip Erdoğan’ı yedirtmedik, yetirtmeyeceğiz” mesajını verdiğini belirten İşler, yeni Türkiye’ye devam mesajının da çıktığını söyledi.

Demokrasilerde milletin iradesinin tek hakim olduğuna işaret eden İşler, seçimlerin kazanının AK Parti, kaybedenlerin ise CHP, MHP ve paralel yapı olduğunu kaydetti. İşler, muhalefet partilerinin milletin verdiği mesajı iyi okuması gerektiğine dikkat çekti. 

Nallıhan Belediye Başkanı Öntaş da İşler'e ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı İşler, Öntaş'a çini tabak hediye ederken, Öntaş da İşler'e Nallıhan'a özgü el yapımı iğne oyası tablosu sundu.

Kaynak:Haber Kaynağı