Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu:

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu:

"Ey İslam coğrafyası, ey koca koca devletler, altından petrol ırmakları akan ülkeler, artık başınızı iki elinizin arasına alın, düşünün. Kudüs azap içinde, artık düşünün yeter. Bir olalım, iri olalım, diri olalım. Bunu yapmak zorundayız" - "Hiçbir uluslar

BURSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Ey İslam coğrafyası, ey koca koca devletler, altından petrol ırmakları akan ülkeler, artık başınızı iki elinizin arasına alın, düşünün. Kudüs azap içinde, artık düşünün yeter. Bir olalım, iri olalım, diri olalım. Bunu yapmak zorundayız." dedi.

Çavuşoğlu, Kültürpark içindeki spor salonunda gerçekleştirilen AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, dünya konjonktürünün önemli bir dönemden geçtiğini bildirdi.

İçinden geçilen bu süreç ve yaşanılan hususlarla yeni bir tarihin şekillendirilmeye çalışıldığını belirten Çavuşoğlu, "Bölgemizden binlerce kilometre uzakta masa başında, bu bölgeyle ilgili hiçbir dert, tasa taşımayanların çeşitli varyasyonlarla haritalar çizerek, operasyonlar düzenleyerek buralara ayar vermeye çalışanlar var. Bu bölgenin en güvenli limanı ve sığınağı Türkiye." ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, Türkiye'yi Suriye'nin içinde bulunduğu gibi bir duruma sokmak istediklerine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bölgemiz adeta ateş çemberi ama her nedense bölgemizin hassasiyetlerini kaşımaya, sinir uçlarıyla oynamaya birileri kasıtlı olarak cüret ediyor. Bölgemiz ısrarla bir ateşin ortasında bırakılmak, istikrarsızlaştırılmak ve çekişmelerin içine sevk edilmek isteniyor. Suriye ve bir süre önce referandum münasebetiyle Kuzey Irak’ta yaşananlar. Mısır, Libya, Tunus gibi etraf ülkelerde yaşananlar ve gönlümüzün mahsun, mağrur ve müşerref şehri Kudüs. Hiçbir uluslararası metinde yer verilmediği halde, Birleşmiş Milletler nezdinde karar bulunmadığı halde bugün ne yazık ki bir devlet Kudüs'ü başkent ilan etme cüretini gösteriyor. Müslümanların sinir uçlarına dokunmak suretiyle onları provokatif mahiyette galeyana getirme çabasından başka bir şey değildir."

- "Biz Kudüs'ün muhafızıyız"

Semavi dinler açısından da Kudüs'ün müstesna bir yere sahip olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kudüs, Peygamber Efendimizin miraca yükselişinin tecelli ettiği bir yer. Kudüs, Müslümanların ilk kıblegahı. Kudüs Hristiyanlar için de o kadar kudsiyet ifade ediyor ama tarihe dönüp baktığımızda 600 yıl buralara medeniyet beşikliği yapmış ecdadımız farklı inançların ve fikirlerin üzerini kaşımamış ve onları provoke etmemiş, onları ajitasyona tabi tutmamış. Böyle kudsiyet atfettiğimiz yeri, birileri sadece masa başında alınan kararlarla ateşin içine atmaya çalışıyor. Biz Kudüs'ün muhafızıyız, Kudüs bizim. Gönlümüzün ta içinde yer alıyor ama unuttukları bir şey var. Kudüs aynı zamanda Allah'ın da muhafazası altındadır. Ey İslam coğrafyası, ey koca koca devletler, altından petrol ırmakları akan ülkeler, artık başınızı iki elinizin arasına alın, düşünün. Kudüs azap içinde, artık düşünün yeter. Bir olalım, iri olalım, diri olalım. Bunu yapmak zorundayız. Sayın Cumhurbaşkanımız canhıraş bir şekilde feryat ediyor. Aslında dilinden dökülen sözler yüreğinden, ciğerinden kopup gelenlerdir."

Çavuşoğlu, Kılıçdaroğlu’nun 2011’de CHP’nin başına geçtiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Uluslararası güçler, 2011 yılında CHP'nin genel başkanını kirli bir kaset tezgahıyla alaşağı edip bugünkü figüranlık görevini çok iyi yapan Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin başına getirdiler. Uluslararası odaklar tarafından yazılan senaryonun tamamen bir figüranıdır bugün Kılıçdaroğlu. Açık ve net. Türkiye'ye muhalefet etmekle Tayyip Erdoğan'a muhalefet etmeyi karıştıran, uluslararası odaklar tarafından düğmeye basıldığında burada ses veren zavallı bir adamın tekidir bu Kılıçdaroğlu."

Kongrede tek listeyle girilen seçimde Mustafa Ersan başkanlığa seçildi.

Kongreye, AK Parti Bursa Milletvekilleri Efkan Ala, Osman Mesten, Zekeriya Birkan. Cemalettin Kani Torun ve İsmail Aydın ile AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ile çok sayıda partili katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :