Başbakan Yardımcısı Canikli, Hatay'da: (2)

Başbakan Yardımcısı Canikli, Hatay'da: (2)

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin başında da tek adam var, Kılıçdaroğlu. Sen Cumhuriyet Halk Partisi'nin başında tek olduğun için diktatör müsün? Kılıçdaroğlu'na soruyorum. Eğer memnun değilsen birkaç tane daha genel başkan al yanına. Olayı o kadar çok saptırı

HATAY (AA) - Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin başında da tek adam var, Kılıçdaroğlu. Sen Cumhuriyet Halk Partisi'nin başında tek olduğun için diktatör müsün? Kılıçdaroğlu'na soruyorum. Eğer memnun değilsen bir kaç tane daha genel başkan al yanına. Olayı o kadar çok saptırıyor ki." dedi.

Canikli, partisinin İskenderun ilçe teşkilatında yaptığı konuşmada, halk oylaması sırasında bazı konuların saptırıldığını söyledi.

CHP'nin başında tek adamın olduğunu belirten Canikli, şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu, 'Tek adam var' diyor. Bu cümleleri lafları tepeden tırnağa yalan. Cumhuriyet Halk Partisi'nin başında da tek adam var, Kılıçdaroğlu. Sen Cumhuriyet Halk Partisi'nin başında tek olduğun için diktatör müsün? Kılıçdaroğlu'na soruyorum. Eğer memnun değilsen birkaç tane daha genel başkan al yanına. Olayı o kadar çok saptırıyor ki. O kadar çok yalan yanlış şeyler söyleniyor ki. Önerdiğimiz sistem mükemmel sistem. Şu anda uygulanan sistemde sıkıntı var. Bu sistemle Türkiye ileri gidemez, bu sistem her zaman çatışmaları, kavgaları körüklüyor."

Canikli, bu şekilde devam ederse Türkiye'nin bu dönemden sonra ileriye gidemeyeceğine dikkati çekerek, "Çünkü başbakanlarla cumhurbaşkanları arasında hep çatışmayı körüklüyor bu sistem. Hiçbir parlamenter sistemde olmayan yetkileri cumhurbaşkanına veriyor, aynı yetkiler başbakana da veriliyor. Farklı düşünüyorlarsa kavga çıkıyor." dedi.

Türkiye'de 2002'den önce hükümetlerin ömrünün yaklaşık 16 ay olduğunu anımsatarak, bu nedenle ülkenin 2 yılda bir krize girdiğini ifade etti.

Mevcut sistemin her gün hükümet kurulsa bile çatışma, kavga ve kaosu içinde barındırdığını belirten Canikli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şu anda niye bu problem yaşanmıyor diyorlar. Bunun nedeni çok basit. Recep Tayyip Erdoğan gibi çok güçlü, karizmatik bir lider var ve milletten çok güçlü destek almış lider var. Onun liderliği altında aynı davaya inanmış, aynı siyasi hareketin bir ferdi olarak çalışan başbakanımız var ondan dolayı. Ondan sonraki dönemlerde böyle bir uyumun garantisini verebilir misiniz, kim böyle bir garanti verebilir? 2002'ye kadar ortaya çıkan siyasi tablo hep kavga. Türkiye'yi ileriye taşıyacak, problemlerini çözebilecek güçlü yönetimler, şu anki yönetim modelinden çıkmaz. Her zaman güçlü yönetimlerin ortaya çıkmasını sağlamayı garantiye almaya çalışıyoruz. Kılıçdaroğlu başta olmak üzere şer cephesi kampanyası yürütenler neden istemiyorlar Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini? Çünkü o sistemde Sayın Kılıçdaroğlu gibilerinin, onun gibilerin ya da bugün Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönetim kademesinde o zihniyette bulunan insanların hiçbir tanesinin cumhurbaşkanı olma imkanı yok da onun için istemiyorlar. Tabii halka güvenmiyorlar, hor bakıyorlar, tepeden bakıyorlar. Milletin değerlerine itibar etmiyorlar, onları ciddiye almıyorlar onun için. Bu şekilde gittikleri takdirde hiçbir zaman millet onlara kendilerine hizmet etme görevi vermez, onun için direniyorlar ama ne yapsalar boş."

(Bitti)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :