Başbakan Yardımcısı Babacan, G-20 Toplantısı'na katılacak

Başbakan Yardımcısı Babacan, G-20 Toplantısı'na katılacak

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, G-20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’na katılacak.Hazine Müsteşarlığından yapılan açıklamaya göre, Avustralya’nın...

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, G-20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’na katılacak.

Hazine Müsteşarlığından yapılan açıklamaya göre, Avustralya’nın Cairns şehrinde bugün başlayacak toplantı, 21 Eylüle kadar sürecek.

Bu yıl G-20 Bakanları, 15-16 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Brisbane Liderler Zirvesi öncesinde gündemde yer alan konulara ilişkin değerlendirmeler yapacak.

Toplantı kapsamında, küresel ekonomik gelişmeler, G-20 büyüme stratejileri, yatırım ve altyapı, finansal düzenlemeler ve uluslararası vergi konuları 5 farklı oturumda ele alınacak.

Başbakan Yardımcısı Babacan, söz konusu oturumların yanı sıra, G-20’nin iş dünyası, sivil toplum, düşünce kuruluşları ve gençlere yönelik etkileşim gruplarının (B-20, L-20, C-20, T-20 ve Y-20) G-20 gündemine ilişkin politika tavsiyelerini paylaşacağı oturuma katılacak.

Söz konusu toplantı 1 Aralık itibariyle G-20 Dönem Başkanlığı’nı üstlenecek Türkiye'nin hazırlıkları bağlamında görüş alışverişinde bulunulmasına önemli bir zemin sağlayacak.

Başbakan Yardımcısı Babacan, G-20 toplantısı kapsamında ayrıca siyasi liderlerle ikili görüşmeler yapacak.

Kaynak:Haber Kaynağı