Başbakan Yardımcısı Atalay:

Başbakan Yardımcısı Atalay:

"Bu cumhurbaşkanlığı seçimi, vatandaş ve millet tarafından sandıkta yapılması, Türkiye’nin bir kazanımı ve AK Parti’nin Türkiye’ye hediyesidir"

KIRIKKALE (AA) – Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Bu cumhurbaşkanlığı seçimi, vatandaş ve millet tarafından sandıkta yapılması, Türkiye’nin bir kazanımı ve AK Parti’nin Türkiye’ye hediyesidir" dedi.

Atalay, partisinin Kırıkkale il başkanlığınca bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına katıldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili şu anda Türkiye genelinde bir çalışmanın sürdüğünü belirten Atalay, adayların ve partilerin çalışmalarını yürüttüğünü söyledi.

Atalay, bu cumhurbaşkanlığı seçiminin, vatandaş ve millet tarafından sandıkta yapılmasının Türkiye’nin bir kazanımı ve AK Parti’nin Türkiye’ye hediyesi olduğunu savunarak, şöyle konuştu:

“Sizler özellikle belli yaşlarda olanlar cumhurbaşkanlığı seçimlerinin parlamentoda hangi pazarlıklarla, kapalı kapılar ardında hesaplarla yapıldığını biliyorsunuz. İşte ilk defa millet iradesi, sandık devreye girdi, bütün hesaplar bozuldu. Bundan sonra bu hesaplar tutmayacak. Bütün partileri bir araya getirsinler öyle çatı kurmakla, işte küçük küçük partilerden falan bunlar sonuca ulaşmaz. Milletin sandıkta belirleyeceği karar sonuca ulaştıracak olan odur. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi demokrasimizin önemli bir mesafesidir. Ve aldığımız çok değerli bir mesafedir. Ve görüyorsunuz ülke genelinde huzurlu bir seçim ortamı var. Bütün adaylar istedikleri gibi çalışmalar yapıyorlar.”

10 Ağustos’ta milletin kararını vereceğini ifade eden Atalay, 2007 seçiminde yaşadıkları zorluklar neticesinde böyle bir anayasa değişikliğiyle, milletin oyuyla cumhurbaşkanı seçimini sandığa getirmelerinin AK Parti döneminin en önemli demokratik adımlarından bir tanesi olduğunu dile getirdi.

Atalay, seçimlerin böyle olmasının ülke ve demokrasi için çok hayırlı olduğunu anlatarak, AK Parti’nin burada esas yapması gereken çok büyük bir çalışmanın olduğunu söyledi.

Kendilerinin liderlerini aday yaptıklarını kaydeden Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de AK Parti’nin kutlu misyonu ve hareketinin liderini cumhurbaşkanı adayı yaptık. Bunu bizler yaptık biliyorsunuz. Hepimiz aday olmasını istedik. Ve şimdi o bizim adayımız. Liderimizi devletin başına göndereceğiz inşallah. Onun içinde hem ülke genelinde hem de Kırıkkale olarak bu konuda çok iyi çalışma yapmamız gerekiyor. Bu cumhurbaşkanlığı seçimi bir parti çalışması değil. Evet yine partiler birleştiler vesaire ama vatandaşlara hitap etmek lazım. MHP’den kardeşlerimize hitap etmek lazım. Her partiden liderlerle ilgili bizlerin eleştirisi olabilir ama partilerin tabanından oy alacağımız kesimler vardır. Oyumuzu yüksek tutmak durumundayız. Bu hem Türkiye’de istikrarın daha güçlü bir şekilde yürümesi için hem de 2015 seçimleri açısından çok önemli.”

 

-"Her an çökebilir bir çatı"

Atalay, AK Parti şemsiyesinin geniş olduğunu, kendi adaylarının çatı olmadığını belirterek, kendilerinin bir dava şemsiyesi altında herkese yerleri olduğunu ifade etti.

"O çatıya bakılmaması gerektiğini ve o çatının çok derme çatma bir çatı" olduğunu savunan Atalay, “Çok farklı şeylerden, parçalardan bir araya gelmiş her an böyle çökebilir bir çatı. Bizimki büyük sağlam bir şemsiye. Ve herkes bunun altına sığar. İşte liderimizi aday yaptık partimizde değişiklikler olacak. 10 Ağustos’ta cumhurbaşkanı seçiminden sonra birinci turda inşallah seçim bitmiş olacak. Şu anda bütün araştırmalar bunu gösteriyor. Ve çok tempolu bir çalışma yürütüyoruz. İnşallah 10 Ağustos’ta seçim tamamlanır” ifadelerini kullandı.

Atalay, AK Parti’nin kurulduğundan beri en büyük değişimi geçireceğini ve genel başkanın değişeceğini belirtti.

Büyük kongrenin toplanacağını ve yeni bir hükümetin kurulacağını ifade eden Atalay, partilerinin kutlu bir hareket olduğunu savundu.

Atalay, şöyle devam etti:

“Bizler hepimiz için birbirimiz için feda oluruz. Hepimizin birbirine sadakati vardır. Ve o dostluklar kardeşlikler çok köklüdür. Onun için bizim partimizde sorun, problem bekleyenler hiç beklemesinler. Her şey inşallah çok rahat bir şekilde kolaylıkla belirlenecek o süreçleri de atlatmış olacağız. O konuların cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra istişareleri yapılacak. Ve kararları verilecek inşallah. İşte bu konuda partimizin geleceği ne olacak genel başkan kim olur gibi o tereddütlere hiç mahal yok. Ve bu partide en küçük bir sarsılma, kırılma hiçbir noktada olmaz. Bu parti, bu hareket, Türkiye’yi değiştirdi. Çok farklı bir Türkiye var bugün. Hamdolsun daha zengin, daha özgür, daha özgüvenli bir Türkiye var.”

Atalay, ana muhalefet partisinin aday çıkartamadığını ve kendi genel başkanının aday olmaktan çekindiğini ifade etti.

“Çünkü şunu biliyorlardı. Kendisi aday olsa genel seçimde veya yerel seçimde aldıkları oydan daha düşük oy alacak ondan sonra orada genel başkanlık yapamaz” diyen Atalay, MHP için de bunun geçerli olduğunu öne sürdü.

Çözüm olarak hepsinin bir araya geldiğini ifade eden Atalay, şunları kaydetti:

"Düşünebiliyor musunuz? BBP ile CHP, MHP bir araya geldi. Daha sonra çeşitli partiler bir araya geldiler. Bunları bir araya getiren tek faktör başbakanımıza ve partimize karşı olmak. Başka hiçbir müşterekleri yok. Tabi ki bu durumda çatı aday çok zor durumda. Bu kadar farklı partilerin adayı oldu. Ama ne söylese birileri rahatsız oluyor. Bir söylediğinde CHP rahatsız oluyor. Başka bir şey söylediğinde MHP rahatsız oluyor. Tabi herkesi memnun edecek bir söylem bulması da mümkün değil. Çünkü zor bir işe soyundu.” 

İftar programına Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Başkanı Mürsel Akçay ve çok sayıda partili katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı