Başbakan Yardımcısı Arınç Manisa'da

Başbakan Yardımcısı Arınç Manisa'da

Arınç: "Muhalefet koalisyon kurmak istiyor. Eski günlere dönmek istiyor. Hayır, Türkiye koalisyondan çok çekti. Türkiye'yi mahvettiler, bitirdiler, fakirleştirdiler, yoksullaştırdılar, terörü bela ettiler. Ne yaptıksak tek başımıza iktidarda yaptık. 'Tek

MANİSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, muhalefetin 7 Haziran'daki genel seçim sonucunda iktidar olmayı değil, koalisyon kurmayı hedeflediğini dile getirerek, "Türkiye koalisyondan çok çekti. Türkiye'yi mahvettiler, bitirdiler, fakirleştirdiler, yoksullaştırdılar, terörü bela ettiler. Ne yaptıysak tek başımıza iktidarda yaptık. 'Tek başına iş başına' dedik 13 senede memlekete büyük hizmetler ettik" dedi. 

AK Parti'nin, TBMM 25. dönem Manisa milletvekili adayları, Manisa Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Milletvekili adaylarının tek tek kürsüye çıkarak partililere hitaben konuşma yaptığı toplantıda, AK Parti Tüzüğü gereği 3 dönem üst üste milletvekilliği yaptığı için bu dönemde aday olmayacak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın hayatını konu alan kısa filmin gösterimi yapıldı.

Film gösteriminin ardından sahneye çıkarak katılımcıları selamlayan Arınç, "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılandı. 

Arınç, yaptığı konuşmada, yeni seçim dönemiyle büyük bir sevinç yaşadıklarını ifade ederek, Manisa'nın da bu sevinci ve heyecanı her zaman gösteren bir il olduğunu söyledi. 

Davalarına bugüne kadar maddi, manevi her kademede destek verenlere ve özellikle tüm Manisalılara çok teşekkür ettiğini belirten Arınç, kendisinden önce kürsüye çıkan 9 milletvekili adayının konuşmalarına bakıldığında ne kadar güzel insanlara sahip olduklarını bir kez daha gördüğünü dile getirdi. 

Arınç, Manisa'da 60 milletvekili aday adaylığı başvurusu almalarına karşın mecburiyet gereği olarak bunlardan 9'unun değerlendirilebildiğine işaret ederek, tüm aday adaylarından ilk sıra yer alıyor gibi çalışmalarını istedi. 

- "Gelip geçici siyaset yapmadım" 

Yaklaşık 40 yılı aşkın süredir siyasette olan biri olarak hiçbir zaman gelip geçici siyasetin içinde bulunmadığını, buna da tüm Manisalıların şahit olduğunu belirten Arınç, 1970'li yıllarda başladığı siyasi hayatında Manisa'ya hizmetler gelmesinde katkı sunduğunu ve kentin değişimine tanıklık ettiğini ifade etti. 

Siyasete ilk başladığı yıllarda Demirci'nin köylerine otomobillerle gitme imkanı olmadığını, büyük kayaları aşa aşa ancak ciplerle köylere ulaşılabildiğini, yine Manisa'nın merkez köyleri de dahil pek çok köyde içme suyunun bulunmadığını anlatan Arınç, şunları kaydetti: 

"Geleneksel dört tarım ürünümüzün gelirlerinden Manisalı geçinmeye çalışırdı, sonra sanayi geldi, sonra üründe çeşitlilik oldu, sonra ekonominin can damarları yollarımızı yaptık, sulama imkanları oldu. Göletler, barajlar... Hamdolsun şimdi 70'li yıllarda gittiğim o ilçelerimizin pek çoğuna artık 'bal dök yala' kabilinden pırıl pırıl yollardan gidebiliyoruz. Çok şükür bütün köylerin yollarını hallettik, köyler yaşanacak hale geldi. Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi KÖYDES projesinde Manisa çok başarılı oldu." 

- "Beceriksiz, başarısız hükümetler iş başındaydı"

Arınç, AK Parti iktidarına kadar Manisa'ya yeterli hizmet gelmediğini, muhalefet partisi milletvekili olarak iktidarın da kendilerine imkan sağlamadığını dile getirerek şöyle devam etti: 

"Vakıflara para istersin, Yüksel Yalova 'kusura bakma, bütçem yok para vermem' der. Başka şey istersin, baraj istersin, yol istersin... Bütçeler delik deşik. Maaş ödemesine yetmiyor. Beceriksiz, başarısız hükümetler... Dışarıdan borç alıyor, dışarıya olan borcumuzun faizini ödemek için. Bereketsiz paralar. Faizler yüzde 60'ları bulmuş. Çiftçiden alınan faiz yüzde 56, esnafın aldığı kredinin faizi yüzde 60'lara yakın. Yine enflasyonun, yüzde 30-35'lerde gezdiği Türkiye'de faizler bu miktardaydı. Günde 3 defa fiyat değişiyordu. Bir yere girdiniz, 'bunun fiyatı ne?' 'Öğleden sonra gel, henüz fiyatı belli değil'. Öğleden sonra geldiğinde, 'akşam üstü gel, daha fiyat belli değil'. Günde 3 defa fiyat değişirdi. Esnaf ne kadar büyük sıkıntı içindeydi. Sattığının yerine yenisini koyamazdı. Felaket bir ekonomini içindeydik. Biz de milletvekilliği yapıyorduk. Üç partili, dört partili koalisyonlardan millet hiç hayır görmemişti. Her biri, birbirinin kuyusunu kazıyordu. Her biri kırmızı plakalı bakanlık aracına binmek için bakanlık sayısını artırıyordu. Bizden önce üç partili koalisyon vardı, bakanlık sayısı 38’di. Biz 365 milletvekiliyle geldik,  bakanlık sayısını 24’e indirdik ama iş yaptık, ter döktük, dua ettik çalıştık ve gayret ettik."  

- "Muhalefetin hedefi, yeniden koalisyon dönemi"

Başbakan Yardımcısı Arınç, yeni bir seçim dönemine girildiğine ve bu seçimlerde muhalefetin hedefinin ancak koalisyon kurmak olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: 

"Muhalefet koalisyon kurmak istiyor, eski günlere dönmek istiyor. Hayır Türkiye koalisyondan çok çekti. Türkiye'yi mahvettiler, bitirdiler, fakirleştirdiler, yoksullaştırdılar, terörü bela ettiler. Ne yaptıysak tek başımıza iktidarda yaptık. 'Tek başına iş başına' dedik, 13 senede memlekete çok büyük hizmetler ettik. HDP yüzde 10'u, MHP yüzde 15'i aşmanın gayretinde. Kılıçdaroğlu ilk defa yüzde 35 gibi bir laf söyledi. 'Ondan fazlasını istemem' diyor. Bunun gerçek manası şudur; bunlar koalisyon istiyor. Eski DSP-MHP-ANAP koalisyonları, eski üç, dört, beş partili koalisyonlar gibi ortadaki varlığı bölüşmek, paylaşmak istiyor. Onların derdi 78 milyon vatandaşımız değil. Onların derdi kendi aralarındaki çıkardan ceplerine daha çok pay koyabilmek. Koalisyon değil, tek başına iktidar. O kadar iddialıyım ki, hangi parti olacaksa tek başına iktidar olmalı. Var mı babayiğit içinizde. HDP 'ben tek başıma iktidar olacağım' diyebiliyor musun, MHP diyebiliyor musun, CHP diyebiliyor musun? Sen kıytırık oy oranlarıyla ancak muhalefette koalisyon partisi olursun.

Allah'a şükür 13 yıldan beri benim genel başkanlarım 'birinci parti olmazsam siyaseti bırakırım' diyor. Hanginiz söyleyebildiniz bunu. Hangisinin cesareti var. Kapağı atmışsınız bir yerde genel başkanlığa, dünya yıkılsa umurunuzda değil. Kendinizi alkışlatmaktan başka yaptığınız bir iş yok. Millet yolunda fedakarlığı, feragati AK Parti gösteriyor. Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığında yeni ve güçlü iktidarımız için yolumuz, bahtımız açık olsun." 

- Aktif siyasete veda

Kendisinin ve Hüseyin Tanrıverdi'nin partilerindeki "3 dönem" kuralı gereği bu seçimde aday olarak yer alamayacağını hatırlatan Arınç, şöyle konuştu: 

"Siyasette bir noktaya geldik. Hamdolsun ki, çok mutluyuz, Allah bize 13 senede 9 büyük zafer gösterdi. 13 yıldır iktidarda olan bir partinin mensuplarıyız. Türk siyasi hayatında bunun bir örneği yok. Allah, bunu AK Parti'ye nasip etti. Biz de onun hem kurucusu hem de 3 dönem milletvekilliğini yapan arkadaşlarınız olarak sayın Tanrıverdi ile bu dönem aktif siyasette olmayacağız. Geriye baktığımızda, yaptığımız işleri gördükçe iftihar duyacağız. Hayırlı işlere vesile olabilmişsek ve siz de bundan memnun olmuşsanız ve 'Allah razı olsun' demişseniz; Manisa olarak, geçmişteki ihmaller hamdolsun giderilmiş ve çok büyük hizmetler gelmişse biz ondan dolayı, vazifesini yapmış, başarmış olmanın huzuru içinde olacağız."

- "Manisa memleketim, gidecek başka yerim yok" 

Arınç, Manisalı olduğunu ve aktif siyasete ara vermesiyle hemşehrilerinin yanına döneceğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Memleketim burasıdır. Çok şükür, son dönemde siyaset gereği, Bursa'dan aday gösterildim. 'Manisa'da başarılı oldu, Bursa'da başarılı oldu'. Şimdi Bursa'dan aktif siyasete veda ediyorum. Geleceğim yer Manisa'dır. Babam burada, annem burada, evladım burada, amcam burada... Yaşayanlarıyla, toprağın altında olanlarıyla hepsi Manisa'da. Gidecek başka yerim yok. Memleketim burası. İnsanımızı seviyorum. İlçelerimizi, köylerimizi,  kasabalarımızı seviyorum. Manisa'nın güzel insanlarıyla birlikte olursam, hayatımın en mutlu anlarını yaşayacağım." 

(Sürecek)

 

Başbakan Yardımcısı Arınç Manisa'da

Başbakan Yardımcısı Arınç Manisa'da

Kaynak:Haber Kaynağı