Başbakan Yardımcısı Arınç:

Başbakan Yardımcısı Arınç:

"Mert, dürüst, çalışkan, başarılı, milli ve manevi değerlere sahip bir insanı, Başbakanımızı, cumhurbaşkanı yapmak boynumuzun borcudur, bir vefa borcudur"

ELAZIĞ (AA) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Mert, dürüst, çalışkan, başarılı, milli ve manevi değerlere sahip bir insanı, Başbakanımızı, cumhurbaşkanı yapmak boynumuzun borcudur, bir vefa borcudur" dedi.

Arınç, bir restoranda düzenlenen AK Parti Elazığ İl Danışma Meclisi'nde yaptığı konuşmada, Elazığ'ın 30 Mart'ta AK Parti'ye çok büyük destek verdiğini, bu desteğin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de devam etmesini umduğunu söyledi.

Elazığ'ın her seçimde daha yüksek oyla AK Parti'ye destek verdiğini dile getiren Arınç, kentin Türkiye'de bu ortalamaya ulaşan 3-5 ilden biri olduğunu belirtti.

Arınç, Keban ilçesinde belediye başkanlığını kazanan ilk kadın olan Fethiye Atlı'nın kendilerini ayrıca memnun ettiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Arınç, tarihte ilk defa halk tarafından cumhurbaşkanı seçileceğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Çok şükür siz, doğrudan sandığa giderek cumhurun başını, milletin başını yani cumhurbaşkanımızı seçeceksiniz. İnşallah, birinci turda, 10 Ağustos'ta Sayın Başbakanımız seçilecek. Buna kalpten inanıyoruz, buna herkes inanıyor ki bugünkü grup toplantısındaki konuşmasını adeta bir veda konuşması gibi kabul ettik. İnşallah, onunla cumhurbaşkanlığı makamında, dostluğumuzu, kardeşliğimizi, mücadelemizi devam ettireceğiz ama AK Parti'nin kendi genel başkanı, başbakanı ve bakanları, 'durmak yok' yola devam, inşallah."

- "Daha fazla gayret"-

Seçimlerde başarının temel şartının teşkilatların çok çalışması olduğunu anlatan Arınç, şöyle devam etti:

"Kadın ve gençlik kollarımız, belediye başkanlarımız, il ilçe başkanlıklarımız ve yönetim kurulları çok daha fazla gayret sarf edecekler. Sahuru, iftarı, günü fırsat bilecekler. En yakınlarından başlayarak, 'bak cumhurbaşkanlığı seçimi var, benim de hatırım var, bu ülkeye 12 yıldır başarıyla hizmet eden bir başbakana oy vermeni istiyorum. Ailecek, dostlarınla arkadaşlarınla asker arkadaşlarınla köylülerinle sizden oy bekliyorum. Ne olur şu memleketin başına hayırlı bir cumhurbaşkanı seçelim' diyecek. Abdullah Gül, nasıl bir cumhurbaşkanı olduysa içinizden biri olarak inançlı, ahlaklı, tertemiz bir insan olarak cumhurbaşkanlığı yaptıysa onun arkadaşı onun benzeri ve güçlü bir lider, halk kahramanı, İslam aleminin gözünde tüten gerçek bir mümin olarak Tayyip Erdoğan'ı da bu ülkenin başına seçelim' diyeceğiz."

Başbakan Erdoğan'a destek isteyen Arınç, "Mert, dürüst, çalışkan, başarılı, milli ve manevi değerlere sahip bir insanı, Başbakanımızı, cumhurbaşkanı yapmak boynumuzun borcudur, bir vefa borcudur" dedi.

Arınç, 10 Ağustos akşamı Elazığ'dan bir müjde beklediklerini dile getirerek Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a yüzde 80 oy beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı