Başbakan Yardımcısı Akdağ Kilis'te

Başbakan Yardımcısı Akdağ Kilis'te

"Bütün Batılı gazetecileri buraya getirip bu zalimliği göstermemiz lazım" - "Operasyonun amacı, dostları muhafaza etmek huzur içerisinde yaşamalarını sağlamak"

 Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK mensuplarının Kilis kent merkezine yönelik roket saldırısına ilişkin, "Bütün Batılı gazetecileri buraya getirip bu zalimliği göstermemiz lazım." dedi.

Akdağ, Kilis temasları kapsamında terör örgütünün attığı roketlerden zarar gören mahallelerde incelemelerde bulunup, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Akdağ, roketlerin isabet ettiği yerlerin tamamının sivillerin yaşadığı evler olduğuna dikkati çekti.

"Bunları görmeyenlerin gözü kör kulağı sağır demektir." diyen Akdağ, "Bu füzelerin atıldığı yerler tamamen sivil yerleşim yeri yani herhangi bir hedef göstermeksizin sivillerin üzerine ateş ediliyor ama Türkiye Cumhuriyeti bu zalimlerin haddini bildirecek insan gücüne Allah’a şükür sahiptir. Bütün Batılı gazetecileri buraya getirip bu zalimliği göstermemiz lazım." ifadesini kullandı.

- Harekatın amacı

Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın bu nedenlerle yapıldığını vurgulayan Akdağ, şunları kaydetti:

"Operasyonun amacı, dostları muhafaza etmek huzur içerisinde yaşamalarını sağlamak. Düşmanlık edenlerin de başını ezmek için yapılıyor bu harekat. Şimdi batılı basınında yer yer 'Kürtler'e karşı yapıldığı' iddiaları var. Bizim için etnik kökeni ne olursa olsun, ister Kürt olsun, ister Türk olsun, ister Arap olsun, ister Türkmen olsun, kardeşlerimiz arasında ayrım gözetmemiz mümkün değildir. Biz birbirimizin kardeşiyiz. PKK'nın 10 yıllardır yaptığı gibi PYD de PKK ile iç içedir. Onlar da Suriye’deki Kürtlere zulüm ediyor. Dolayısıyla teröristin Kürt'ü, Arap'ı, İngiliz'i olmaz. Bunlar insanlık suçu işleyen zalimlerdir. Burada mazlum insanlar yaşıyor. Kendi hayatını yaşayan kadınlar, çocuklar, aile reisleri var. Sanki burada savaş olmuş gibi bir yıkım görüyoruz. Bu zulme dur demek bizim boynumuzun borcudur."

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, bir vatandaşın Fransa'nın Afrin harekatıyla ilgili BM’ye yaptığı çağrıyı hatırlatması üzerine de şu karşılığı verdi:

"Hem Fransa hem güvenlik konseyi Birleşmiş Milletler Kilis’te ve Reyhanlı’da yapılan saldırıları görmelidir. Biz bu zulmü durdurmak için hareket yapıyoruz. Uluslararası hukuktan aldığımız hakkı da kullanmaya devam edeceğiz. Allah hepinizi muhafaza etsin. Biz Kilis halkının dimdik duruşuyla iftihar ediyoruz."

Başbakan Yardımcısı Akdağ Kilis'te

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :