Başbakan yardımcılarının görevleri belli oldu

Başbakan yardımcılarının görevleri belli oldu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Başbakan Yardımcılarının görev alanlarını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Geçen hafta 63. Hükümet'in Bakanlar Kurulu toplantısı yaptıklarını hatırlatarak, bugün 64. Hükümet üyelerinin katılımıyla Bakanlar Kurulu toplantısının gerçekleştirildiği anlatan Kurtulmuş, 64. Hükümet'in millete hizmet konusunda başarılı olması temennisinde bulundu.

"64. Hükümet bir reform hükümetidir"

64. Hükümetin esası itibarıyla bir reform hükümeti olduğunun altını çizen Kurtulmuş, "Türkiye'de 13 yıldır devam eden reformların karar kısmının tamamlanması için milletten almış olduğu yetkileri sonuna kadar kullanacak ekonomik ve siyasi alanlarda, hukuki alanlarda hükümet programında ortaya konulan, vaat edilen hususları gerçekleştirmek için bütün gücüyle çalışmasını sürdürecektir" diye konuştu.

Resmi Gazete'de yayımlandı

Başbakan ve Başbakan Yardımcıları arasındaki görev dağılımı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kurum ve kuruluşlarından direkt sorumlu oldu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un, Hükümet Sözcülüğü, kamu diplomasisi ile ilgili işlerin yürütülmesi görevlerini yürütmesine karar verildi.

Kurtulmuş'a bağlı kurum kuruluşlar ise Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı T.A.Ş. Genel Müdürlüğü, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu olarak belirlendi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in görevi ekonomik konularda genel koordinasyon olarak kaydedilirken, Şimşek'e bağlı kurum kuruluşlar ise şu şekilde belirlendi:

Hazine Müsteşarlığı, T.C. Merkez Bankası, T.C. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Genel Müdürlüğü, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a bağlı kurum ve kuruluşlar Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı olarak kaydedildi.

Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş'in görevleri ise Danıştay ile ilişkiler, Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sunulması ve Bakanlar Kurulu'nda kabulü halinde bu tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi, Kıbrıs'la ilgili koordinasyon işleri, Medeniyetler İttifakı Projesi'nin yürütülmesi, 100. Yıl Anmaları ve ilgili konuların koordinasyonu olarak belirlendi.

Türkeş'e bağlı kurum ve kuruluşlar da Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Yakın Dönem Tarih Araştırmaları Merkezi oldu.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın görevleri, TBMM ile ilişkiler, insan hakları ile ilgili kurullar ve insan hakları ile ilgili konularda koordinasyon, reformların ve yatırımların koordinasyonu ve izlenmesi, yatırım ortamının iyileştirilmesi şeklinde açıklandı.

Elvan'a bağlı kurum ve kuruluşlar ise Türkiye İnsan Hakları Kurumu, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı, Tanıtma Fonu Kurulu Genel Sekreterliği olmasına karar verildi.

Ayrıca, Avrupa Birliği makamları ile yapılacak tam üyelik müzakerelerinde "Müzakere Heyeti Başkanlığı" ve "Başmüzakereci" görevinin Avrupa Birliği Bakanı tarafından, kamu görevlileri sendikaları ile faaliyetlerin koordinasyonu ile kamu toplu iş sözleşmelerin koordinasyonun ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından yürütüleceği Resmi Gazetenin mükerrer sayısında bildirildi.

AA