Başbakan Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin mesajı

Başbakan Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin mesajı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın:

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin yayımladığı mesajı eleştirerek,  "Türkiye Başbakanı bu sözleriyle 100 yıllık Türk dış politika ilkelerinden ve tezlerinden vazgeçildiğini ifade etmiştir" görüşünü savundu. 

MHP'den yapılan açıklamada, Yalçın'ın konuyla ilgili Twitter'da bazı mesajlar paylaştığı ifade edildi. 

Başbakanın "Bu yıl acılarınızı paylaşıyoruz, o günleri esefle ve acıyla karşılıyoruz" demesinin fevkalade talihsiz ve tehlikeli bir açıklama olduğunu ileri süren Yalçın, "Diğer taraftan tarihi gerçekliği görmezden gelerek tehciri gayri insani görmesi tarih bilmezliktir. Dünya savaşında zarar gören diğer milletleri ve özellikle de Türkleri bir tarafa bırakıp sadece Ermenilerin hatırlanması talihsizliktir" açıklamasını yaptı. 

Sadece Ermeniler için duyulan acı ve söylenen bu sözlerin, özür dileme anlamına geldiğini değerlendiren Yalçın, bu özürün ise Ermeni taleplerine yönelik bir taviz olduğunu iddia etti. 

Yalçın, şunları kaydetti:

"Bir başka ifadeyle Başbakanın taziyelerini iletmesi 'hepimiz Ermeniyiz' deme hazırlığıdır. Türkiye Başbakanı, bu sözleriyle 100 yıllık Türk dış politika ilkelerinden ve tezlerinden vazgeçildiğini ifade etmiştir. Erdoğan, bu çıkışıyla ülkeyi uçurumun kenarına getiren 'PKK açılımının' yanı sıra bir de 'Ermeni açılımını' başlatmaktadır. Bir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, '24 Nisan açıklaması' yapamaz. Bu tür açıklamalar Ermeni diasporasının işidir. Dünya savaşındaki mukateleyi abartıp, Ermeni ayaklanmasını mazur gören Başbakan, bu tavizle batılı emperyalistlerden aferin almıştır. Ermeni diasporası, 90 yıldır dünya kamuoyunu etkileme ve tehcire soykırım dedirtme adına faaliyet yürütmektedir. Diasporanın 100. yıl hazırlıkları yaptığı şu günlerde Başbakanın bu sözleri 100. yılında tehciri, 'soykırım' olarak tanıma hazırlığıdır. Başbakan, önümüzdeki yıl tehcire 'soykırım' demeye mi hazırlanıyor?"

Kaynak:Haber Kaynağı