Başbakan Davutoğlu'nun Akil İnsanlar Heyeti ile toplantısı

Başbakan Davutoğlu'nun Akil İnsanlar Heyeti ile toplantısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

ADIYAMAN (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Akil İnsanlar Heyeti ile yaptığı toplantıya ilişkin, "Bunlar AK Parti politikalarını halka anlatmak ve yanlış uygulamalarda halkı ikna etmek için çalışıyor. Bunlara daha çok 'besleme adam' diyebiliriz" dedi.

Ağbaba, partisinin Adıyaman İl Başkanlığı tarafından adliye binası önünde düzenlenen siyah çelenk bırakma programına katıldı.

Burada partililere seslenen Ağbaba, 17 ve 25 Aralık'ta gözaltına alınan ve tutuklanan 53 kişi hakkında verilen takipsizlik kararını eleştirdi.

Demokratik bir ülkede böyle şeylerin yaşanamayacağını vurgulayan Ağbaba, "Bunların unutulması mümkün değil. Olaya bulaşan konumu ne olursa olsun, tarafsız yargının eline teslim edinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Bu yolsuzluğu unutmayacağız, unutturmayacağız" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Akil İnsanlar Heyeti ile toplantısının hatırlatılması üzerine Ağbaba, "Akil adamların, akil adamlığı konusunda net bir düşüncem yok. Bunlar AK Parti'nin adamları" şeklinde konuştu.

Ağbaba, Akil İnsanlar Heyeti'nin barış süreci ve Kürt sorununun çözümüne katkı sunmadığını ileri sürdü.

Akil İnsanlar Heyeti'ni samimi bulmadığını aktaran Ağbaba, şöyle konuştu:

"Bunlar AK Parti politikalarını halka anlatmak ve yanlış uygulamalarda halkı ikna etmek için çalışıyor. Bunlara daha çok 'besleme adam' diyebiliriz. Onların samimiyetine güvenmem mümkün değildir. Çözüm sürecinin sürmesi konusunda tamamen AK Parti'nin yanlış politikalarını halka anlatmak için kurulmuş bir gruptur."

 

Kaynak:Haber Kaynağı