Başbakan Davutoğlu üsulen Cumhurbaşkanına istifasını sunacak

Başbakan Davutoğlu üsulen Cumhurbaşkanına istifasını sunacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmede üsulen istifasını sunması bekleniyor.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim sonuçlarının ardından parti genel merkezinde yoğun bir mesaiye başladı.

Bakanlar Kurulu üyeleri ve partisinin MYK üyeleriyle dün saat 12.00'de bir araya gelen Davutoğlu, toplantıda seçim sonuçlarını değerlendirdi.

İSTİFASINI VERECEK

Dün akşam saatlerinde görüşmesi planlanan Başbakan Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmesi bugüne kaldı.

Erdoğan’ın Davutoğlu’nu kabulünde Başbakan Davutoğlu’nun “usülen” istifa edeceği kaydedildi. Her seçim sonra Başbakan, Cumhurbaşkanı’na istifasını veriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise YSK’nın resmi sonuçları açıklanıncaya kadar Davutoğlu’nun Başbakanlık görevini sürdürmesini isteyecek. Erdoğan, resmi sonuçların açıklanmasının ardından da hükümet kurma görevini Davutoğlu’na verecek.

TEK TEK GÖRÜŞMELER YAPACAK

Davutoğlu, bakanlar ile partisinin MYK ve MKYK üyeleriyle bugünden itibaren de tek tek görüşecek. Genel Merkez'de gerçekleşecek bu görüşmelerde, gündem yine seçim sonuçları olacak. Söz konusu görüşmelerin belli bir süre devam etmesi öngörülüyor.

3 DÖNEME TAKILANLARLA DURUM DEĞERLENDİRMESİ

Partinin kurullarıyla da bir araya gelecek olan Başbakan Davutoğlu, ihtiyaç duyması durumunda, "3 dönem kuralı" dolayısıyla aday olamayan bazı isimlerle durum değerlendirmesi yapacak.

"Yoğun bir istişare dönemi" geçirecek Başbakan Davutoğlu, bu süreçte, seçimde milletin verdiği mesajın yorumlanmasına, partisinin nasıl bir yol haritası çizmesi gerektiğine yönelik ortak aklın oluşması için herkesi tek tek dinleyecek.