Başbakan Davutoğlu Muş'ta

Başbakan Davutoğlu Muş'ta

Davutoğlu, toplu açılış töreninde konuştu: (3) - "Malum terör destekçisi kişiler, 1 Kasım öncesi bizi imtihan edercesine dokunulmazlıklar gündeme gelince dilekçe verip, kendi dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istediler. Amaçları şov yapmaktı. Ama ne old

MUŞ (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Malum terör destekçisi kişiler, 1 Kasım öncesi bizi imtihan edercesine, dokunulmazlıklar gündeme gelince dilekçe verip, kendi dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istediler. Amaçları şov yapmaktı. Ama ne oldu Muşlular? Bu sahte kahramanlardan, kahraman çıkar mı? Şov yaptılar, 'Dokunulmazlıklarımızı kaldırın' dediler. Şimdi biz dedik ki 'Hodri meydan, tüm dokunulmazlıklar kalksın, dokunulacak.' Eğer onlar 'Tüm dokunulmazlıklar kalksın' diyorsa biz de 'Kalksın' dedik, hodri meydan okuduk. 'Şovdan, hamasetten vazgeçin, gelin bu meydana' dedik. Birden paçaları tutuştu." dedi.

Başbakan Davutoğlu, Belediye Meydanı'ndaki Muş'un 99. kurtuluş yıl dönümü kutlamaları ve toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 100 yıl önce Sykes-Picot Anlaşması'na geçit vermemek için Kut'ül Amare Zaferi'ne ulaşıldığını anımsatarak, 100 yıl sonra da bölgeyi daha da parçalayarak, bölmeyi hedefleyen yeni Sykes-Picot hayranlarının ortaya çıktığını belirtti.

Davutoğlu, "Bu PKK ve onun takipçileri var ya Suriye'de yaşanan acıları bize yaşatmaya çalışıyorlar. Hür ve özgür bu ülkede cuma namazı kılınmasının sembolü olan al bayrağın yerine, bazı paçavralar getirmek istiyorlar. İzin verecek miyiz? Bu memleketin istiklalinin sembolü al bayrak, istiklalinin makamı cuma namazında okunan hutbedir, mihraptır, minberdir. Şimdi yeni Sykes-Picot peşinde olanlar, bölgeyi bir daha bölmeye çalışıyorlar. Onun için biz buradayız." diye konuştu.

Dün Kut'ül Amare'de işgalcilere diz çöktürenlerin torunları olarak, bugün Halep'te benzer işgalcilere boyun eğmeyeceklerini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, ülkeyi bölmek isteyenlere de fırsat vermeyeceklerini bildirdi.

Yaşananlara karşı sessiz kalanlara ve bölgenin istikrarsızlaşmasından menfaat umanlara seslenen Davutoğlu, "Ne yaparsanız yapın, bu bölge halkını, Ortadoğu'yu, kardeşlik bereketinden mahrum edemeyeceksiniz. Muşumuzu, Bursamızdan, Hakkarimizi, Edirnemizden, Vanımızı, Konyamızdan, Diyarbakırımızı, İstanbulumuzdan ayıramayacaksınız." ifadelerini kullandı.

Bu zulmün adının "medeniyet", "adalet" ve "savaş" olmadığına dikkati çeken Davutoğlu, savaşta bile onur ve haysiyet olduğunu, bugün Halep'i bombalayanlarda bu onur ve haysiyetin bulunmadığını belirtti.

- "Bunların cesetlere bile saygısı yok"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Afrin'de PKK sempatizanlarının, öldürdükleri insanların cenazelerini iş makinalarında teşhir ettiklerini aktararak, "Bunların cesetlere bile saygısı yok. Adaletten, özgürlükten bahsediyorlar ama sonra da vahşetin en adisini, en alçağını yapıyorlar. Bu son olay gerçek yüzlerini bir kez daha gösterdi." dedi.

Alandakilerin "Kahrolsun PKK" sloganları atması üzerine Başbakan Davutoğlu, "Anayı çocuğundan ayıran, kardeşi kardeşe kırdıran, bu aziz vatan topraklarını ölü toprağına çevirmek isteyen teröristlerin hepsi kahrolsun. İster PKK, ister DEAŞ, ister DHKP-C, hangisi olursa olsun, bilinsin ki onları kirli odaklarında kahretmeye kararlıyız, yok etmeye kararlıyız. Bu ülkenin her karışını terörden arındırmaya kararlıyız." değerlendirmesinde bulundu.

7 Haziran seçimlerinden bu yana birçok terör örgütünün tek bir yerden düğmeye basılmış gibi harekete geçtiklerini anlatan Davutoğlu, birbirleriyle iş birliği yaparak, Türkiye'ye düşmanlık için çalıştıklarını ifade etti.

- "Biz bunlardan da bunların ağa babalarından da korkmayız"

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Şehirlere barikatlar kurdular, çukurlar kazdılar, çoluk çocuk, yaşlı demeden sivil halkımızı katlettiler, okulları, camileri, hastaneleri, yolda yürüyen, durakta bekleyen insanları acımasızca bombaladılar. Zannettiler ki bu millet korkar. İşte Diyarbakır'a gitmeden bir gün önce 7 polisimizi şehit ettiler, zannetiler ki ben, kardeşiniz Diyarbakırlı, Muşlu Ahmet korkar. Biz bunlardan da, bunların ağa babalarından da korkmayız. Bugün Muş'tayız. Bu millet, insan canının kıymetini bilmeyenlerin, hunharca cinayet işleyenlerin ve 'siyaset yapıyoruz' diyerek, teröre destek olanların yaptıklarını asla unutmayacak."

Davutoğlu, güvenlik güçlerinin sadece terör örgütüyle mücadele etmediğine işaret ederek, terör mağduru vatandaşların elinden tutarak, bir yardım gönüllüsü gibi çalıştıklarını da kaydetti.

Güvenlik güçlerine, "Terörle en kararlı şekilde mücadele edeceksiniz, tek bir vatandaşın kılına zarar gelmemesi için bütün o vatan evlatlarını size emanet ediyoruz" dediklerini hatırlatan Davutoğlu, vatandaşların da güvenlik güçlerine sahip çıktığını, terör örgütüne destek vermediklerini bildirdi.

Muşluların kendilerini al bayraklarla ve lalelerle karşılamalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Davutoğlu, kendisinin fahri değil, gerçekte de Muşlu olduğunu ve Muşlu kalacağını ifade etti.

"Terör destekçisi o malum partinin övünerek sırtını dayadığı teröristlere hiç bir yerde fırsat vermeyeceğiz" diyen Davutoğlu, söz konusu partinin oy isterken, "eşitlik", "özgürlük" dediğini, sonra sırtlarını teröristlere dayadığını belirtti.

Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bunlar bölge insanının, aziz Kürt vatandaşlarımızın hayatlarını zindana çevirmeye çalışıyor. Bunlar teröristlere canlı kalkan oluyor. Gidip şehirlerimizde hayatı durduran çukurların başında açıklamalar yaptılar. Yıkılan, yakılan hastaneleri okulları görmediler. Yetmedi, bu malum parti vekilleri Kürt kardeşlerimizin hayatını zindana çeviren teröristlere arabalarında silah taşıdılar. Sonra hatırlarsınız, malum terör destekçisi kişiler, 1 Kasım öncesi bizi imtihan edercesine dokunulmazlıklar gündeme gelince dilekçe verip, kendi dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istediler. Amaçları şov yapmaktı. Ama ne oldu Muşlular? Bu sahte kahramanlardan, kahraman çıkar mı? Şov yaptılar, 'Dokunulmazlıklarımızı kaldırın' dediler. Şimdi biz dedik ki 'Hodri meydan, tüm dokunulmazlıklar kalksın, dokunulacak'. Eğer onlar 'Tüm dokunulmazlıklar kalksın' diyorsa biz de 'Kalksın' dedik, hodri meydan okuduk. 'Şovdan, hamasetten vazgeçin gelin bu meydana' dedik. Birden paçaları tutuştu."

Söz konusu milletvekillerinin önce, "Biz ifade vermeye gitmeyiz, gelip zorla alsınlar" dediklerini hatırlatan Başbakan Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hani dokunulmazlıkların kaldırılması için dilekçe vermiştiniz, hani hesap vermekten korkmuyordunuz. Hani güya hesap vermekten biz korkuyorduk. İşte biz buradayız. Bu nasıl ikiyüzlülüktür, bu nasıl sahtekarlıktır. Şimdi de dağdaki, sokaktaki terörü Meclis'e taşımaya çalışıyorlar. Utanmasalar Anayasa Komisyonu'nun önüne de çukur kazacaklar, barikatlar kuracaklar. Yok öyle yağma. Sizin kazdığınız çukurlarda, sizin terör yapılanmanızı yok edeceğiz. Barikatlarınızı yıkacağız, çukurlarınızı kapatacağız, sokaklarınızı açacağız. Şehit etmek istediğiniz güvenlik güçlerimiz için yollara döşediğiniz mayınları temizleyeceğiz."

(Sürecek)

Başbakan Davutoğlu Muş'ta

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :