Başbakan Davutoğlu Kürtçe Mevlid programına katıldı

Başbakan Davutoğlu Kürtçe Mevlid programına katıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu Mardin’de Kürtçe Mevlid programına katıldı.

Davutoğlu, Mardin'deki programı kapsamında Başbakanlık Başmüşaviri Hatem Ete'nin Yalım Mahallesi'ndeki bir yakınını evinde ziyaret ettikten sonra Kasimiye Medresesi'ne geçti. Başbakan Davutoğlu, burada Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen programda Kürtçe ve Türkçe okunan Mevlid-i Şerif dinledi. Programda Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi. Mevlithanlar, Kürtçe beyitler okudu.

 

Programa katılan cemaate teşekkür eden Davutoğlu, Ezan-ı Muhammedi ile Kuran-ı Kerim, güzel Kürtçe ve Türkçe ile Mevlid-i Şerifler okunduğunu, hep birlikte bunları dinleyip Hazreti Muhammed'in muhabbetini gönülden hissettiklerini belirtti.

Davutoğlu, İslam dünyasında fitne ve fesadın yaygınlaştığını vurgulayarak, şunları belirtti:

"İnsanlar birbirine iman, ahlak ve takva zaviyesinden değil de 'hangi mezheptensin, hangi ırktansın, hangi aşirettensin' diye cahiliye adetine doğru yönelmiş, birbirlerine canlarına mallarına bazen de namuslarına kastederken burada bu mecliste Kasimiye Medresesinde bulunmamız aslında bir şifadır. Sadece bize şifa değil şu anda Suriye ve Irak'ta bu asabiye ile birbirlerine düşmanlık besleyenlere de şifadır."

"Allah onları da oralardaki mescitlerde bir arada omuz omuza durmayı nasip etsin. Kürt, Arap, Türk diye ayrılanlara Sünni, Şii diye ayrılarak birbirlerine ihtilaf ile neredeyse canlarını birbirlerine helal kılmaya dönük davranışlar içine girenlere de Allah akıl feraset nasip etsin."

Davutoğlu, bugün, bu akşam, günlerin, haftaların, ayların yorgunluğunu yaşadığı son 1-1,5 saatte unuttuğunu ifade ederek, Mevlid-i Şerifi okuyanlara teşekkür etti.

umuv8_1432761702_3938.jpg

Etiketler :