Başbakan Davutoğlu: Konya bizi hep bağrına bastı

Başbakan Davutoğlu: Konya bizi hep bağrına bastı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan olarak ilk mitingini Konya'da yaptı. Davutoğlu konuşmasının ardından açılış törenini gerçekleştirdi ve Konya'ya teşekkür etti.

Başbakan Ahmet Davuyoğlu, memleketi Konya'da açılış töreninde hemşehrilerine seslendi.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından başlıklar:

Bütün zerrelerimle, bütün bilincimle teşekkür etmeye geldim. Çünkü Konya her zaman bizi bağrına bastı. Bu meydan, Sultan Aleaddin Keykubad, şahittir ki, Konya bizi hep bağrına bastı.

Hiçbir makamın, Hz. Mevlana'nın hemşehrisi olmaktan daha yüce olmadığının bilincine vararak geldim. Sana geldim, seni şahit kılmaya geldim.

Teşekkür etmeye geldim, çünkü Konya bu sene hep bizi bağrına bastı.

Biz hiçbir güç karşısında eğilmeyiz.Biz halkımıza milletimize sığındık. Biz Konya'ya sığınmaya, sizin dualarınıza sığınmaya geldik.

Rabbimize sığındık bizi mahçup etmemesi için. Ahirette Mevlana'nın, Alaattin Keykubat'a mahçup olmamak için Rabbimize sığındık.

Kriz bekleyenler hayal kırıklığına uğradı

Biz öyle bir ekip içinde çalışıyoruz ki, son bir aydır acaba AK Parti içinde bir kriz çıkar mı diye beklenti içine girenler, hayal kırıklığına uğradılar.

Bu beden bu dünyada yürüdükçe milletimizin hizmetinde olacak, millet dışında hiçbir iradeyi makbul görmeyecek.

Hükümetimizin güvenoyu almasının ardından Konya'ya gelme sözü vermiştik. Çünkü Konya sığınılacak en büyük makamdır. Ben bütün delegelere Konyalılar adına teşekkür ediyorum. O gün emin olun ki, bu ağır emanetin hakkını veremem endişesiyle yüreğim titriyordu.

Sandıkta 90 yaşındaki amca iki bastonuna tutunmuş bir şekilde merdivenleri çıkmaya çalışıyordu. O amcaya selam gönderiyorum. Şahit olsun ki, o sandığın milli iradenin onurunu sonuna kadar koruyacağız.

Ey Konya, ağaya kalk dediğimizde ayağa kalkmaya hazır mısın?. Zorluklar karşısında dimdik durmaya hazır mısın?

Bu ağır emaneti aldım. Hemen ertesi gün (28 Ağustos) iki büyük değişiklik birden yapıldı. 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, halk tarafından seçilmiş 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı forsunu teslim etti. Aynı günün ertesi, Cumhurbaşkanımız ben denize görevimi tevdi ettiler.

Bu can bu bedende oldukça her bir zerremizle bu milletin hizmetinde olacağız.

Allah bu topraklarda bir daha esaret zilletini yaşatmamak için bize güç, iman kuvvet versin.

Sayın Bülent Arınç konuşma sırasını bana verdi. Yine görev değişimi sırasında yanımızda olan Sayın Beşir Atalay'a da teşekkür ediyorum.

Bütün Ak Parti kadrolarına Konya'dan bir destek mesajı vermeye hazır mısınız?

Bakan olarak ilk Konya'ya geldiğimde havalimanı terminalinin inşa edilmesini talep etmiştiniz. Şimdi 3 milyon kapasiteli havalimanı emrinizdedir.

Gazzeli kardeşimizi kucaklarken, Konyalı kardeşimizden ayırmıyoruz

Bu ülkede hiç kimse bir daha inancı, kıyafeti, etnik mezhebi, kökeni nedeniyle aşağılanamayacak. Biz, mazlumların umudu olmaya devam edeceğiz. Biz, Gazzeli kardeşlerimizi kucaklarken, Somalili bir kardeşimizin gözyaşlarını sildiğimizde, Konya'da bir kardeşimizin gözyaşını siler gibi siliyoruz.

Eminim son 13 yılda her yürüyüşte olduğu gibi 2015 seçimlerindeki yürüyüş de büyük bir zaferle sonuçlanacak. Bu yürüyüş esnasında Ak Parti'deki görev değişimlerinde ihtilaf bekleyenler hiç beklemesinler.

2015 seçimlerinden sonra ilk görevimiz, 1982 Anayasası'nı kaldırıp yeni anayasayı getireceğiz. Onunla birlikte çözüm sürecini inşallah başarıya ulaştıracağız. Şehit haberleri gelmeyecek. Hakkari'den Edirne'ye kadar her bir kadeşimiz diğer kardeşiyle etnik kökenin nedir diye sormadan kucaklaşacak.

Bu süreçte paralel yapılara da izin vermeyeceğiz. Milletimizi koruduğumuz gibi devletimizi de koruyarak gelecek nesillere tevdi edeceğiz 2015 sonrasında öylesine bir kalkınma, adalet başlatacağız ki, işte o bayram o bayram olacak. İşte yeni Türkiye'nin bayramı o bayram olacak.

Nasıl ki Ramazan'da bayramı dört gözle bekliyorsak bize de her gün Ramazandır. Sabah sahurla akşam sahurla.

Dualarınızı bizden eksik etmeyin. Allah'a emanet olun. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Davutoğlu konuşmasının ardından açılış törenini gerçekleştirdi

 

Takip etmek için F5 yapın...

10672050_10152730461468466_606297205422722585_n-001.jpg

10676346_10152398520302423_326462338697501685_n-001.jpg

aa_picture_20140906_3218209_high.jpg

aa_picture_20140906_3218211_high.jpg

 

 

Etiketler :