Başbakan Davutoğlu Kahramanmaraş'ta

Başbakan Davutoğlu Kahramanmaraş'ta

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (1)- "Eğer, bir siyasi sosyal hareket gençlerden hız almamışsa statükoculuğa, durağanlığa teslim olur. Ama gençleri yanına almış, gençleri arkasına almış, gençleri önünde yürüten bir siyasi hareket, tarihin iç

KAHRAMANMARAŞ (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Eğer, bir siyasi sosyal hareket gençlerden hız almamışsa statükoculuğa, durağanlığa teslim olur. Ama gençleri yanına almış, gençleri arkasına almış, gençleri önünde yürüten bir siyasi hareket, tarihin içinde tarihi yürüyüşünde büyük devrimlere öncülük eder" dedi.

Davutoğlu, Mehmet Akif Ersoy Kongre Salonu'nda düzenlenen "İstiklal Şehrinde Gençlerle İstiklal Buluşması" programına katıldı. 

Davutoğlu, buradaki konuşmasında, istiklal şehrinde istikbalin teminatı gençlerle bir araya geldiğini söyledi. 

Aşkla yürüyen, aşkla konuşan, aşkla haykıran bir gençlikle beraber olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Davutoğlu, seçim kampanyasında Kahramanmaraşlı gençlerle buluşmayı planladıklarını söyledi.

Kahramanmaraş'ın, esaret zincirlerini kıran, şehadete yürüyen kahraman gençlerin diyarı olduğunu belirten Davutoğlu, "Daha millet adına gür ses ortada yok iken bir işgale karşı gür sesin en anlamlısını en ulvisini yücelten Kahramanmaraş'ın o şehit gençlerine buradan selamlar diliyorum, rahmetler diliyorum" diye konuştu.

Gençlerin, tarihi harekete geçiren bir güç olduğuna işaret eden Davutoğlu, "Eğer, bir siyasi sosyal hareket gençlerden hız almamışsa statükoculuğa, durağanlığa teslim olur. Ama gençleri yanına almış, gençleri arkasına almış, gençleri önünde yürüten bir siyasi hareket, tarihin içinde tarihi yürüyüşünde büyük devrimlere öncülük eder" ifadesini kullandı.

Bütün büyük hareketlerde ister manevi, ister siyasi hareketler olsun hepsinde gençlerin izlerinin olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, insanlık tarihinde öncü olan, öne geçen ve tarihin akışını değiştirenlerin gençler olduğunu vurguladı. 

Bu gençlerin simasını salonda gördüğünü anlatan Davutoğlu, gençlerde Hz. Yusuf'un cemalini, Hz. İsa'nın merhametini, şefkatini, Hz. Ali'nin cesaretini, imanını, ilmini, Alparslan'ın, 21 yaşında İstanbul surlarına dayanan Fatih Sultan Mehmet'in, Anadolu gençlerinin izlerini gördüğünü söyledi. 

Bu gençlerin tarih yazdıklarını, arkalarında büyük miraslar bıraktıklarını dile getiren Davutoğlu, "Biz ve siz o mirasların bugünkü takipçileriyiz" dedi. 

Salondakilerin "Ahmedim Ahmet, gücümüz millet" sloganları üzerine Davutoğlu, Kahramanmaraşlıların kendisine çok güzel hitap ettiklerini kaydetti. 

 Salonda "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları üzerine de Başbakan Davutoğlu, "O da bir genç olarak girdiği siyasette halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı oldu" diye konuştu. 

"Mekana, insana ve zamana selam olsun" diyen Davutoğlu, mekana selam olsun dediklerinde; "kainatın, doğanın her bir unsuruna selam olsun" şeklinde ifade ettiklerini belirtti. 

Bunun için AK Parti gençliğinin bütün mekana saygılı gençler olduğunu anlatan Davutoğlu, "AK Parti gençliği, o mekana Rabbimizin büyük bir nimeti olarak tek bir çiçeği bile üzmeyecek şekilde merhametle yaklaşır. AK Parti gençliği Yunus Emre'nin sarı çiçeğe seslenişindeki o güzel manayı anlayan gençliktir" ifadesini kullandı.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı