Başbakan Davutoğlu İzmir'de

Başbakan Davutoğlu İzmir'de

Davutoğlu: "İzmir'i bundan sonra bu tür uluslararası toplantıların yoğun olarak yapıldığı bir merkez haline getirmeyi düşünüyoruz. Bazı yabancı misafirleri burada ağırlamayı planlıyorum, başbakanları, diğer heyetleri, inşallah daha sık şekilde"- Başbakan

İZMİR (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir'deki Başbakanlı Ofisi'ni uluslararası toplantıların yoğun olarak yapıldığı bir merkez haline getirmeyi düşündüklerini belirterek "Bazı yabancı misafirleri burada ağırlamayı planlıyorum, başbakanları, diğer heyetleri inşallah daha sık şekilde" dedi.

Soydaş ve akraba topluluklara mensup milletvekilleriyle İzmir'deki Başbakanlık Ofisi'ndeki akşam yemeğinde bir araya gelen Başbakan Davutoğlu, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, güzel bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve çok güzel bir geleneği de başlatmaya karar verdiklerini belirtti.

İzmir'de Başbakanlık Ofisi'ni, açılışının ardından yoğun çalışma temposu nedeniyle düşündükleri kadar aktif kullanamadıklarını kaydeden Davutoğlu, güzel bir imkan bulduklarını ve ilk defa yabancı misafirleri, Balkan ülkelerinden gelen milletvekillerini İzmir'deki ofiste dostane bir havada ağırladıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"İnşallah bunu her yıl yapacağız ve Balkanlardaki soydaş akraba topluluklarını buraya davet edeceğiz. Tabii içeride bol bol Balkanların yanında ülkeden ve İzmir'den bahsettik. İzmir'in Balkan muhaceratı esnasındaki rolü, Girit'ten Tuna'ya kadar hemen hemen her Balkan coğrafyasındaki kardeşlerimizi, soydaşlarımızı misafir etmesini özellikle zikrettik. İzmir'i bundan sonra bu tür uluslararası toplantıların yoğun olarak yapıldığı bir merkez haline getirmeyi düşünüyoruz. Bazı yabancı misafirleri burada ağırlamayı planlıyorum, başbakanları, diğer heyetleri, inşallah daha sık şekilde. 1 Kasım'dan sonra da milletimiz emaneti verecek olursa İzmir'i Başbakanlık Ofisi anlamında en etkin şekilde kullanacağız. 

Çok güzel bir sohbet oldu. Kosava'dan Bulgaristan'a, Romanya'dan Arnavutluk'a kadar hatıralar paylaşıldı. Aralarında bakanlar da eski başbakanlar da var, başbakan yardımcıları da var. Hepsi Türkiye'ye olan güvenlerini, bağlılıklarını, duydukları itimadı bir kez daha teyit ettiler. Kalabilenler 2-3 gün daha burada kalacaklar, İzmir'i onlara tanıtacağız inşallah."

Ofisin açılışından bu yana ilk kez kullanıldığının hatırlatılması üzerine Başbakan Davutoğlu, açılış sonrası yoğun bir dönem yaşandığını, 7 Haziran seçimleri ve ardından koalisyon görüşmelerinin olması nedeniyle Ankara'dan ayrılamadıklarını ifade ederek, "İlk fırsatı bulduğumuzda Manisa'da mitingimizi ve bugünkü toplantıyı yaptık. Hem de içeride yapılması gereken altyapı işleri vardı onları tamamladık. Verdiğimiz sözü tutacağız en az ayda 1 devlet işlerini İzmir'e kaydıracağız" dedi. 

Bugünkü buluşmayı her yıl 8 Ekim tarihinde tekrarlamayı düşündüklerini, bu tarihin İzmir'in kurtuluş günü olan 9 Eylül'de yapılmasının teklif edildiğini söyleyen Davutoğlu, gelecek yıl 9 Eylül'de hem buluşmayı hem de İzmir'in kurtuluşunu kutlamayı hedeflediklerini belirtti.

Trafik kazası geçiren AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın sağlığıyla ilgili yöneltilen soru üzerine Başbakan Davutoğlu, detaylı bir bilgi ulaşmadığını, konuyla ilgilendikleri cevabını verdi.

Davutoğlu, bir soru üzerine, İzmir'in Türkiye'nin özeti olduğunu, yorucu bir günün ardından dinlenme fırsatı bulduklarını ve konukların ilk kez geldikleri İzmir'i görmekten mutlu olduklarını söyledi. Sare Davutoğlu da Başbakan'ın sözlerine katıldığını ifade etti. 

- Konak Meydanı'nda ve sahilde yürüyüş yaptı

Başbakan Davutoğlu, daha sonra yemeğe katılanlarla Konak Meydanı'nda yürüdü, tarihi Saat Kulesi önünde fotoğraf çektirdi. 

Başbakan Davutoğlu'nun yanına gelen Mehmet Halim Barış isimli vatandaş, taşeron olarak çalıştığını, ev kirasını ödeyemediğini söyleyerek yardım istedi. Cep telefonuyla eşi Emine Barış'ı arayan Mehmet Halim Barış, telefonu Başbakana vererek görüştürdü. 

Konak Vapur İskelesi önündeki satıcıdan simit alarak, beraberindekilere ve gazetecilere ikram eden Davutoğlu, sahilde bir süre yürüdü, vatandaşlarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı