Başbakan Davutoğlu, işçilerle bir araya geldi

Başbakan Davutoğlu, işçilerle bir araya geldi

Davutoğlu: (1)- "Gaziantep’te meydana gelen menfur terör saldırısında hayatını kaybeden şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu acı günler geçer ama bu milletin birliği, beraberliği daha da tahkim edilerek geleceğe taş

ANKARA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Gaziantep’te meydana gelen menfur terör saldırısında hayatını kaybeden şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu acı günler geçer ama bu milletin birliği beraberliği daha da tahkim edilerek geleceğe taşınır." dedi.

Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla işçilerle kahvaltıda buluştu.

Konuşmasına, 1 Mayıs'ta ülkeyi kana bulayan terör örgütlerinin şiddetini lanetleyerek başlayan Davutoğlu, "Bu sabah Gaziantep’te meydana gelen menfur terör saldırısında hayatını kaybeden şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Nusaybin’de şehit düşen kardeşlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Bu acı günler geçer ama bu milletin birliği beraberliği daha da tahkim edilerek geleceğe inşallah taşınır. Bütün yakınlarına taziyelerimi iletirken milletimize başsağlığı diliyorum. Bu süreçte canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, alın teriyle, gayretle ülkeye katkıda bulunan bütün emekçilerin bayramını kutlayan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"78 milyon vatandaşımızla bütün çalışanlarımıza, ülkemize katıkları dolayısıyla teşekkürü bir borç biliyorum. Bugün emek ve değer üreten bütün işçilerimize bütün çalışanlarımıza minnettarız. Bütün işverenlerin işçileriyle şükür sofralarında buluştuğu gündür, bugün. Hamd olsun ki eski acı yıllara nispetle bugün baharı ve emeğin bayramını sevinçle coşkuyla kutluyoruz. Türk-İş, Hak-İş, DİSK konfederasyonlarımız ve Memur-Sen, Türkiye’nin farklı merkezlerinde emeğin bayramını bugün kutluyorlar. Bütün sendikalarımıza, bütün çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.”

1 Mayıs öncesi sendikaların temsilcileriyle Çankaya Köşkü’nde bir araya geldiğini anımsatan Davutoğlu, 1 Mayıs ile ilgili, emekçilerin talepleriyle konusunda istişarelerde bulunduklarını anlattı.

Davutoğlu, şimdi de doğrudan emekçileri Cumhuriyet'in kalbi Ankara’da, bu kalbin atar damarı olan Çankaya’da ağırladıklarını belirterek, bundan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Emekçilerin Cumhuriyet'in belkemiği olduğuna işaret eden Davutoğlu, "Sizler devletimizin, ekonomisinin en büyük enerji kaynağı, milletimizin asli parçalarısınız. Tekstilden madene, gıda sektöründen basın iş koluna, inşaattan metal iş koluna bütün çalışanlarımızın 1 Mayıs bayramı kutlu olsun. Türkiye’nin kalkınmasına, büyümesine, gelişmesine yaptığınız her katkı için her birinize teşekkürü borç biliyorum. Buradan, Çankaya’dan memleketimizin dört bir yanında çalışan, üretim için alın teri döken emekçilerimizi canı gönülden kutluyorum.”

- “Ülkenin bütün serveti, birikimi işçilerimizin eseridir”

Helal rızk için evlerinde, iş yerlerinde, tarlada bahçede çalışan annelere, babalara en içten sevgi ve saygılarını, hayata yeni atılmış, evinin geçimine katkı yapmak için çalışan genç emekçilere ise muhabbetlerini sunduğunu ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bu ülkenin bütün serveti, bütün birikimi siz işçilerimizin eseridir. Bu ülkede toplanan her kuruş vergi sizin alın terinizin ürünüdür. Bu ülkenin yüzünü ağartan her eser o nasırlı ellerinizin ürünüdür. Bizim size teşekkür borcumuz var. Türkiye sizin gayretlerinize, sizin gücünüze muhtaçtır. En büyük güç bu anlamda alın teriyle helal rızk için gayret sarf eden emekçilerimizin gücüdür."

- "Hürmeti, takdiri, teşekkürü en çok emekçilerimiz hak ediyor"

Davutoğlu, kendilerine düşenin, emekçilere hizmet etmek, çalışma barışını, çalışma hayatında adaletli paylaşımı sağlamak, her bir işçinin huzur içinde evine gitmesinin şartlarını oluşturmak ve gelir adaletsizliğini gidermek olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz de bütün gayretimizle verdiğimiz sözleri yerine getirmeye, işçilerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Koşullarınızı iyileştirmeye çalışıyoruz. Mümkün olduğunca her bir eve giden rızkın en iyi şartlarda çoluğumuza, çocuğumuza ulaşmasına çalışıyoruz. Hürmeti, muhabbeti, takdiri, teşekkürü en çok sizler emekçilerimiz hak ediyor. Sizlerle aynı sofrada yemek yemek, sizlerle omuz omuza olmak sizlerle göz göze bakmak bizim için en büyük gurur kaynağıdır."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :