Başbakan Davutoğlu Ağrı'da

Başbakan Davutoğlu Ağrı'da

Davutoğlu, AK Parti Patnos İlçe Kongresinde konuştu: (2)

AĞRI (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MİT ile ilgili iddiaları konusunda, "Aslında Kılıçdaroğlu kendi acziyetini, zayıflığını örtmek için bir devlet kurumuna iftirada bulunuyor. Elinde bir delil varsa Sayın Kılıçdaroğlu, çık ve ispat et. İspat edemiyorsan müfterisin, devlet kurumlarını zayıflatmak üzerine faaliyet gösteren bir ihanet içindesin" dedi. 

Davutoğlu, AK Parti Patnos 5. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Başbakanlık görevini aldıktan sonra 15'i aşkın vilayeti dolaştığını, her yerde AK  Parti bayrağının dalgalandığını söyledi. 

Ama Türkiye'nin belli bölgelerinde sadece AK Parti ve başka bir partinin olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Burada olduğu gibi. Burada MHP yok, CHP yok. İç Anadolu'ya gidiyorsunuz, orada HDP yok, CHP yok. Belli yerlerde belli partiler var ama AK Parti Türkiye'nin her yerinde var. Kongremizi, ilçe kongrelerimizi Patnos'ta taçlandırmamızın sebeplerinden biri de budur" dedi.  

Davutoğlu, 6-7 Ekim olaylarını değerlendirerek, şunları kaydetti:

"6-7 Ekim olaylarını çıkaranlar şu mesajı vermek istediler, AK Parti binalarına, AK Parti belediyelerine saldırarak, diğer vatandaşlarımızın iş yerlerini tahrip ederek şunu demek istediler: 'Buralarda bir tek biz siyaset yaparız. Bizim dışımızdaki partilere hayat hakkı yok' demeye çalıştılar. Biz de söylüyoruz ve buradan meydan okuyoruz, Türkiye'nin her köşesinde, her santimetrekaresinde AK Parti bayrağı ve al bayrak dalgalanacaktır. Ve biz Türkiye'nin her yerinde siyaset yapmaya, milletimizi temsil etmeye devam edeceğiz." 

Davutoğlu, daha sonra mitinge katılanlara "Milli iradeyi egemen kılmaya devam edecek misiniz? AK Parti kadroları olarak hiçbir tehditten yılmadan bu kutsal davayı omuzlamaya devam edecek misiniz? Kim ne yaparsa yapsın, hangi şiddeti uygularsa uygularsın inadına muhabbet, inadına sevgi demeye devam edecek misiniz" diye sordu. 

Aldığı "evet" cevabı üzerine Davutoğlu, "İşte bizim AK Parti kadrolarında görmek istediğimiz kararlı tutum budur. Bu kararlı tutumu gördükçe de inşallah kim ne derse desin biz menzile ulaşacağız" diye konuştu.

-Kılıçdaroğlu'nun iddiaları

Başbakan Davutoğlu, CHP'lilerin parti içindeki ihtilaflarını unutturmak için haksız suçlamalarda bulunduğunu, bir taraftan da Türkiye'yi dışarıya şikayet ettiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "MİT'in CHP'yi karıştırmak için bazı faaliyetlerde bulunduğu" yönündeki sözlerini anımsatan Davutoğlu, şunları ifade etti:

"Kılıçdaroğlu'nun göremediği şu: Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurumları gece gündüz bu vatanın emrinde ve hizmetindedir. Kılıçdaroğlu, son iki kongresinde dahi kendisine imza vermiş delegelerin oyunu dahi alamadı. Partisi  içinde her türlü görüş birbiriyle çatışır hale geldi. Her kafadan bir ses çıkıyor, istifa edenler oluyor, disipline verilenler oluyor. Kılıçdaroğlu ise bütün bu olanları sadece seyrediyor. Öyle bir takım düşünün ki herkes kendi oyununu oynuyor, Kılıçdaroğlu da kendini antrenör zannedip ortada dolaşıyor. Öyle bir itham ki bu, güya MİT'in CHP içinde birtakım faaliyetler yaptığı, aslında Kılıçdaroğlu kendi acziyetini, zayıflığını örtmek için bir devlet kurumuna iftirada bulunuyor. Halbuki milletimiz biliyor, MİT dışarıdaki vatandaşlarımızı kurtarırken gösterdiği gayreti ve cehdi, içeride de huzur ve istikrar için gösteriyor. Kılıçdaroğlu'na buradan sesleniyorum, iftiralar üzerine siyaset yapmayın. Devlet kurumlarını zaafiyet içinde göstermeye çalışmayın çünkü bu kurumlar hepimize lazım. Elinde bir delil varsa Sayın Kılıçdaroğlu, çık ve ispat et. İspat edemiyorsan müfterisin, devlet kurumlarını zayıflatmak üzerine faaliyet gösteren bir ihanet içindesin."

-"Kendi zafiyetini örtmek için" 

Anadolu'da söylenen "Oynayamayan gelin yerim dar dermiş" sözünü hatırlatan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun da yapamadığı liderlik dolayısıyla dağılmakta olan partisinin vebalini devlet kurumlarına yüklemeye çalıştığını dile getirdi. 

Başbakan Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu, Milli İstihbarat Teşkilatının çok önemli işleri var yapacak, CHP'yle uğraşacak kadar vakti yok. Ayrıca hiçbir şekilde, hiçbir devlet kurumu siyasetin içinde değildir ve olmayacaktır. Kendi zafiyetini örtmek için devlete, kurumlarına hakaret ya da iftirada bulunmayın" diye konuştu.

 -"Kim ne yaparsa yapsın, bu kutsal yürüyüş hedefine ulaşacak"

Hakkari'den Edirne'ye Muğla'dan Artvin'e gece gündüz çalışan AK Parti kadroların bu ülkenin geleceğinin teminatı olduğunu belirten Davutoğlu, vatandaşlara bu davayı kararlı şekilde omuzladıkları için teşekkür etti.

 Başbakan Davutoğlu, "Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin inşasına ve Patnos gibi bütün ilçelerimizin her türlü zorlukların karşısında takviye edilmesine, yeniden inşa edilmesine, çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolda önümüze nasıl engel çıkarırlarsa çıkarsınlar, bilsinler ki bu engelleri aşacağız" diye konuştu.

Bugün büyük bir coşku içinde, bütün AK Parti kadrolarının heyecanla kongrelerini yaptığını dile getiren Davutoğlu, yarın Erzincan ve Tunceli merkez ilçe kongrelerinin yapılacağını aktardı.

Başbakan Davutoğlu, "Gelecek hafta, Erzurum Kongresi'nin mekanı olan Erzurum'dan il kongrelerimizi başlatacağız. Çığırlar aça aça, tek tek, bütün kongrelerimizi tamamladıktan sonra inşallah 2015 Haziranı'nda yeni bir seçime, genel seçime birlikte gideceğiz" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Geçen sene Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak için bir taraftan Gezi olaylarıyla, diğer taraftan 17 Aralık komplolarıyla ve son olarak da 6-7 Ekim olaylarıyla yürüyüşümüzü durdurmaya çalışanlara işte Patnos'ta, Patnoslu AK Parti kadroları gerekli cevabı veriyor. Ve diyor ki 'Kim ne yaparsa yapsın, bu kutsal yürüyüş hedefine ulaşacak'. İnşallah 30 Mart seçimlerinde Patnos nasıl 'AK Parti' demişse, 10 Ağustos'ta nasıl bütün bir Türkiye, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak, Sayın Başbakanımıza, o zaman, Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermişse 2015 Haziranı'nda da inşallah bir kez daha Türkiye yeniden 'AK Parti' diyecek.

Salondakilere, "2015 Haziranı'nda yeniden 'Yeter, söz de karar da sadece milletindir' diyecek misiniz? Emaneti, AK Parti kadrolarına emanet edecek misiniz? Bize tuzak kuranlara karşı, bu ülkeyi tahrip edenlere karşı, etmeye çalışanlara karşı, bir inşa faaliyeti olan yeni Türkiye'nin kurulması için çaba sarf eden AK Parti kadrolarına destek vermeye devam edecek misiniz" diye soran Davutoğlu, aldığı "evet" cevabı üzerine "Allah razı olsun" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Biz de her zaman Patnos'un yanında olacağız, Patnos'a her türlü desteği vereceğiz. Ağrı'ya ve bütün Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya kardeşliği ve yeni Türkiye'nin yükselen bölge olma niteliğini kazandıracağız. Allah yolumuzu aydınlık eylesin, Allah yar ve yardımcımız olsun. Aziz Patnoslular, inşallah 2015'te sizden büyük bir müjde ve destek bekliyoruz" dedi.  

-Kongreden notlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul’dan uçakla geldiği Ağrı kent merkezinden helikopterle, Patnos ilçesine geçti.

Başbakan Davutoğlu, Patnos Spor Salonu’nda düzenlenen kongrede, eşi Sare Davutoğlu ile platforma çıkarak partlileri selamladı.

Davutoğlu’nun yaklaşık 40 dakika süren konuşması, sık sık “Ağrı seninle gurur duyuyor” şeklindeki sloganlarla kesildi.

Salonda, "Başın Ağrı Dağı Kadar Dik, Biz Seni Çok Sevdik", "Biz Birlikte Türkiyeyiz", "Devletin Onuru, Milletin Gururu, AK Gençliğin Hocası, Ağrı AK Gençlik Seninle" yazılı pankartlar asıldı.

Kongreye, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu ve Yasin Aktay, AK Parti Grup Başkanvekilleri Mihrimah Belma Satır ve Ahmet Aydın, bölge milletvekilleri ile çok sayıda partili katıldı.

(Bitti)

Kaynak:Haber Kaynağı