Başbakan: Bunun adı soykırımdır!

Başbakan: Bunun adı soykırımdır!

Başbakan Yıldırım, İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Kudüs'e destek mitinginde konuştu. Yıldırım, "Vahim bir yanlışa imza atarak büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyan ABD Başkanı bu zulme ortak olmuştur.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Yenikapı'da düzenlenen "Zulme Lanet Kudüs'e destek" mitinginde konuşma yaptı.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Kudüs'e selam olsun. Bu mübarek oruç gününde bu meydanda Filistin topraklarında yaşanan İsrail zulmünü lanetlemek için bir araya geldik. Bugün bu zulüm karşısında ülkemizin safını mesajını duruşunu dünyaya ilan etmek için toplandık. Yıllardır İsrail zulmüne göğüslerini siper edenleri yardımsız bırakma Ya Rab. İnsanlıktan nasibini almayan haydutlar yine sahneye çıktı. Meşru ve barışçıl gösteri yapanların üzerine kurşun yağdırdılar. Bunu yapanlar tarih önünde sorumludur ve hesabını mutlaka verecektir. Vahim bir yanlışa imza atarak büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyan ABD Başkanı bu zulme ortak olmuştur. ABD Başkanı binlerce Filistinlinin kurşunlanmasını keyifle seyretmiştir. Hepsine yazıklar olsun, yuh olsun.

"ZALİME ZULMÜN HESABI MUTLAKA SORULACAK"

Bu şiddetin adı soykırımdır, etnik temizliktir. Türk milleti olarak insanlığın vicdanına kurşun sıkan İsrail'i şiddetle lanetliyorum. Türk halkı Filistin halkının haklı davasının yanındadır. Elbet bir gün hak yerini bulacak zalime zulmünün hesabı da mutlaka sorulacak. Bu vahim olayların ardından Türkiye zulmü en şiddetli şekilde kınamıştır. Filistinli kardeşlerimizin matemini paylaşmak üzere üç gün yas ilan ettik. Meclis'te özel oturumla toplandık. AK Parti, MHP ve CHP'nin mutabakatıyla İsrail zulmünü en şiddetli şekilde kınadık. Filistin Türkiye'nin meselesidir, milletimizin meselesidir.

"İSRAİL ELBET YALNIZ KALACAKTIR"

Zulme rıza göstermek de zulümdür diyor bu meydan. 81 milyon vatandaşımızla Filistin halkının meşru hakkını sonuna kadar savunacağız. Filistin'e, Gazze'ye, Kudüs-ü Şerif'e selam olsun. Filistin çaresiz değllsin, yüce Türk milleti sizinle beraberdir. İsrail elbet yalnız kalacaktır. Zulme karşı tek yürek olan sizleri tebrik ediyorum. Allah doğruların daima yardımcısıdır. Zalimler er geç kaybedecektir. Bugün Filistin'de acı çeken kardeşlerimiz için dua etme günüdür. Yaşasın Filistin, yaşasın Kudüs, yaşasın mukaddes Mescid-i Aksa."

Etiketler :