Başbakan Binali Yıldırım’dan  Konya-Karaman’a müjde

Başbakan Binali Yıldırım’dan Konya-Karaman’a müjde

Hızlı tren projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin bu sene başlayacağı müjdesini verdi.

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Konya 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Konya-Karaman hızlı tren hattının 2018'de açılacağını söyledi. Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Konya 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak partililere hitap etti. Başbakan Yıldırım, yüksek lojistik merkezinin inşaatının bu sene tamamlanacağını, Karaman-Konya hızlı tren hattını bu sene açacaklarını belirterek, Karaman'dan Mersin'e hızlı tren inşaatının birinci bölümünün yapımının sürdüğünü, ikinci bölüm olan Ulukışla-Mersin arasını da başlatılacağını ifade etti.

 

Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya demiryolu projesinin etüt çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu bildiren Yıldırım, bu hattın Konya'nın ve bölgenin ekonomisi için önemine değindi. KONYA'DA HIZLI TRENE BÜYÜK İLGİ

Konya-Ankara arasındaki seyahatlerin yüzde 80'inin artık hızlı trenle yapıldığını ve bilet bulunamadığını belirten Yıldırım, Konya'ya yakışanın bu olduğunu kaydetti.

KONYA'YA METRO MÜJDESİ

Selçuk Üniversitesi kampüsünden hızlı tren garına kadar olan metro projenin çalışmasının sürdüğüne ve Meram'dan üniversiteye çepeçevre şehri kuşatan projenin 22 kilometrelik kısmının ihalesini bu sene yapacaklarına değinen Yıldırım, "5 milyar. Helali hoş olsun Konya'ya. Konya daha fazlasına layık." dedi.