Başbakan Binali Yıldırım İzmir'de

Başbakan Binali Yıldırım İzmir'de

Yıldırım:"(Stat tartışmaları) İzmir'de maalesef bu tip tartışmalar öyle gündemi işgal ediyor ki yapılması gereken işler de gecikiyor, erteleniyor, engeller çıkarılıyor. Sonunda kaybeden İzmir, İzmir'in takımları oluyor. Bu projeler şimdiye kadar çoktan bi

İZMİR (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'de Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak statlarla ilgili tartışmaların gündemi işgal ettiğini belirterek, "Yapılması gereken işler de gecikiyor, erteleniyor, engeller çıkarılıyor. Sonunda kaybeden İzmir, İzmir'in takımları oluyor. Bu projeler şimdiye kadar çoktan bitebilirdi, hizmete girebilirdi ancak maalesef hukuki süreçlerden dolayı gecikmeler oluyor." dedi.

Yıldırım, Başbakanlık İzmir Ofisi'nde, Göztepe Stadı'nın tanıtımı için yapılan toplantıda, bu statın çevreye yük getiren değil, çevrenin yükünü alan bir anlayışla planlandığını söyledi.

"Projenin şehir içine stat olur mu olmaz mı" tartışmalarına nokta koyan bir proje olduğunu dile getiren Yıldırım, "İzmir'de maalesef bu tip tartışmalar öyle gündemi işgal ediyor ki yapılması gereken işler de gecikiyor, erteleniyor, engeller çıkarılıyor. Sonunda kaybeden İzmir, İzmir'in takımları oluyor. Bu projeler şimdiye kadar çoktan bitebilirdi, hizmete girebilirdi ancak maalesef hukuki süreçlerden dolayı gecikmeler oluyor. Bunların önüne geçmemiz lazım." dedi.

Zamanı etkin kullanmanın gerektiğini, Göztepe Stadı ile ilgili bir engel kalmadığını, ihaleye çıkılacağını bildiren Yıldırım, "Bir anlamda gecikmesi de hayırlı oldu, proje de gözden geçirilmiş oldu. Araziler vardı, ihtilaflı yerler vardı, onlar çözüldü. Şu haliyle Göztepe'ye güzel bir kimlik kazandıracak. İzmir'in 'Göz-Göz' takımının da büyük bir ihtiyacını gidermiş olacak. Göztepe'de yıllarca top koşturan, hizmet eden geçen gün ölüm yıl dönümünü idrak ettiğimiz Gürsel Aksel'in hatırası burada en iyi şekilde yaşatılacaktır." ifadelerini kullandı.

- "İzmir kayıp yıllarını telafi edecek"

Yıldırım, proje için emeği geçenlere teşekkür ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletvekili arkadaşlarımız başından beri İzmir'e bu statların kazandırılması için gayret ediyor. Maalesef İzmir'deki kötü alışkanlık azalsa da devam ediyor. İşin kendisinden çok 'kim yapacak, sen mi yapacaksın, ben mi yapacağım.' Kimse tutup da 'şu işi yapayım' demiyor, birisi 'şurada şöyle bir ihtiyaç var, yapalım' deyince "o benim işim mi' diye bağırıyor. Şimdi de kardeşim niye yapmadın, bunca yıl, koca bir şehir, bu şehrin ihtiyacı olan statlar var, başka projeler var. Artık bunlara bir son vermemiz lazım. İzmir'in 1 saniye bile kaybetmeye tahammülü yok. İzmir bu yarışta kayıp yıllarını süratle telafi edecek. Bizim hedefimiz İzmir'i plakasına uygun olarak 34'ten sonra 35, yani İstanbul'la beraber gelecek yolculuğuna devam eden marka bir şehir yapmak. Bunun için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu nokta da siyasi görüş, parti farklılığı falan düşünmüyoruz. Neticede hizmeti insana yapıyoruz. İnsana hizmete dönüşmeyen siyasetin ne anlamı var. O siyaseti yapsak ne olur, yapmasak ne olur. Siyasetin hizmetin bir aracı olması gerekir. Bu anlayışla bu veya buna benzer bir çok eseri İzmir'imize, ülkemize kazandıracağız."

- "Statların önündeki engelleri aşalım"

Başbakan Yıldırım, statların İzmir için çok önemli olduğunu vurgulayarak, Karşıyaka Spor Kulübü'nün "Kaf kaf kaf, sin sin sin, kaf sin kaf sin kaf" sloganını söyledi. Yıldırım, "Karşıyaka'da da işler devam ediyor. Orada da bir tabii zannediyorum ki Kemal Bey'i yanlış bilgilendirdiler, bırakın İzmir'i de statları yapalım. Siz bırakın da şu davaları, statların önündeki engelleri aşalım. Tamam çeksin artık şu davaları, çok zaman kaybettik. Selam söyleyin, İzmir için her türlü fedakarlığı herkes yapacak, başka çaresi yok." dedi.

Konuşması sırasında mikrofondan sesinin az geldiğinin hatırlatılması ve mikrofona biraz daha yaklaşması gerektiğinin belirtilmesi üzerine Yıldırım, "Bununla ilgili değil, ayarıyla ilgili arkadaşlar, burası çok kullandığımız yer değil, ilk defa kullanıyoruz. Böyle aksaklıklar olabilir ama güzel mekan olmuş emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Önceki dönem başbakanımıza, arkadaşlarımıza..." diye konuştu.

- Göztepe Stadı

Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ise Göztepe Stadı'nı 365 gün yaşayan bir yer olarak tasarladıklarını belirterek, "Bu kadar büyük yatırım yapılıp, 15 günde bir maç oynanması çok da ekonomik olmuyor. Bizim de böyle bir imkanımız vardı. 365 gün yaşayacak, gençlere, çevre halkına yapılması gerekli hazırlıklar yapıyoruz. Sizi ziyaret ettikten sonra Vodafone Arena'yı da yapan mimarımızla beraber çalışmamızı yürüttük. İnşallah yıl sonunda bu işin ihalesini yapıp 2018-2019 sezonuna yetiştireceğiz." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) üyeleri ve kentteki spor kulübü temsilcileri ile Anadolu Otizm Vakfı heyetini ayrı ayrı kabul etti.

Bu arada Yıldırım, Başbakanlık İzmir Ofisi'ne girişinde Göztepeli taraftarlar tarafından "İzmir seninle gurur duyuyor, İzmir'in gururu" sloganlarıyla karşılandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :