Başbakan açıkladı: Afrin ile sınırlı değil!

Başbakan açıkladı: Afrin ile sınırlı değil!

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili, "Miat ve süre, ancak ve ancak terör örgütünün tam anlamıyla yok edilmesi ve etkisiz hale getirilmesine bağlı

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları:

Afrin'de güzel vatanımızın müdafaası için terörle amansız mücadele veren Mehmetçiğe buradan sevgilerimizi, selamlarımızı gönderiyorum. Allah onların yar ve yardımcısı olsun. 81 milyon vatan evladı duasıyla yanlarındadır, onların destekçileridir. Bu uğurda şehadet şerbetini içen bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum.

AFRİN AÇIKLAMASI: SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Türkiye olarak bu sorunun, iç savaşın otorite boşluğunun en büyük bedelini ödeyen ülkeyiz. Bugün Afrin bölgesinde bizim mücadelemiz sadece ülkemizin sınırlarını güvence altına almak değil, aynı zamanda vatandaşımızın can ve mal güvenliğini de korumak, bunun ötesinde de o bölgede, Suriye'de, Irak'ta yaşayan mazlum insanları terör örgütünün zulmünden kurtarmak. Bu harekat sonuna kadar devam edecek. Burada herhangi bir gün, herhangi bir miat söz konusu değil. Bu harekatı Afrin'le sınırlı düşünmemiz de söz konusu değil. Nerede bir terör tehdidi varsa, orası bizim için bir hedeftir.