Başarıya giden yolda engel tanımıyor

Başarıya giden yolda engel tanımıyor

- Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda birinci olan doğuştan işitme engelli 17 yaşındaki Ali Özyalçın, olimpiyat hazırlıklarını engelsiz sporcularla yapıyor- 12 yaşında bu spora başlayan, start düdüğünü duymadığı halde kendisinden önce suya atlayan rakiplerini g


ELAZIĞ (AA) - BESTAMİ BODRUK - Elazığ'da yaşayan doğuştan işitme engelli, Türkiye İşitme Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda birincilik elde eden 17 yaşındaki Ali Özyalçın'ın hedefi engelsiz sporcularla yarışarak şampiyonluk elde etmek.

Engeline rağmen küçük yaşta spora yönelen ve aldığı eğitim ile tekvandoda siyah kuşak sahibi olan Özyalçın, bu branşta birçok madalya elde etti.

Özyalçın, ilgi duyduğu badminton branşında da işitme engelliler kategorisinde Türkiye birinciliğine ulaştı.

Geçirdiği bir ameliyatın ardından tekvando yapması sağlığı açısından sakıncalı görülen Ali Özyalçın, arkadaşları sayesinde branş için geç sayılabilecek 12 yaşında yüzmeye başladı.

Engelsiz sporcularla antrenman yapan, start düdüğünü duymadığı halde kendisinden önce suya atlayan rakiplerini geride bırakan Özyalçın, başarıya ulaşmak için engel tanımıyor.

18-19 Mart'ta Ankara'da yapılan Türkiye İşitme Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda birinci olan Özyalçın, 18-30 Temmuz'da Samsun'da düzenlenecek 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na hazırlanıyor.

Özyalçın'ın en büyük hedefi, engelsiz sporcularla müsabakalara katılmak.


- "Hiçbir zaman pes etmedim"


Dudak okuyarak konuşmayı öğrenen Ali Özyalçın, engeline rağmen başarıya giden yolda gösterdiği azmi ve hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Özyalçın, yüzmeyi yavaş yavaş öğrendiğini en büyük sıkıntıyı suya atlarken çalınan düdüğü duymadığı için yaşadığını söyledi.

Bu durumdan dolayı daha fazla hırslandırdığını dile getiren Özyalçın, "Hiçbir zaman pes etmedim, çalışmaya devam ettim. Bu çalışma süresinde daha da hızlanmaya başladım ve arkadaşlarımı geçmeye çalıştım. Bugüne kadar yarışmalar dışında engelli değil, engeli olmayan arkadaşlarla yüzdüm." diye konuştu.


- İşitme Engelliler Olimpiyatları'na hazırlanıyor


Zaman içerisinde gösterdiği yüksek performans sayesinde engelsiz rakiplerini geçmeyi başardığını belirten Ali Özyalçın, işitme engelliler için yüzme şampiyonası yapılacağını duyduğunda hemen başvuruda bulunduğunu, 50 metre sırtüstü ve 50 metre kurbağalama kategorilerinde birincilik aldığını aktardı.

Özyalçın, bundan sonra engellilere yönelik düzenlenecek olan olimpiyatlarda derece almak ve ilk üçe girmek istediğini anlatarak, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na hazırlandığını dile getirdi.

"Hedefim, engelsiz sporcularla yarışıp, şampiyonluk kazanmak. Benden önce suya atladıkları yarışta onları geçip birinci olmak istiyorum." ifadelerini kullanan Özyalçın, bu hedefe ulaşmak için çalıştığını belirtti.


- "Engelsiz sporculardan daha iyi yüzmeye başladı"


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde yüzme antrenörü olan Bekir Sadak, Ali Özyalçın'ın yüzme için geç sayılacak bir yaşta bu spora başladığını söyledi.

Ailesinin ısrarı ve sporcunun azmi nedeniyle birlikte çalışmaya başladıklarını ifade eden Sadak, Ali'yi engelsiz sporcularla çalıştırdığını vurguladı.

Sadak, işitme engelli olduğu için Özyalçın'ın düdük sesini duymadığını dile getirerek, bu nedenle diğer sporculara göre harekete geçmek zorunda kaldığını bildirdi.

"Ali, düdük sesini duymadığı için her zaman engelsiz çocuklardan bir adım geride yarışa başlıyordu. Kendisini geliştirdi, şampiyonluk kazandı. Zamanla engelsiz olan sporculardan daha iyi yüzmeye ve onları geçmeye başladı. Hedefimiz, olimpiyatlarda madalya almak." diyen Sadak, çalışmaları sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :