Başakşehir'i İki Uzatma Yaktı!

Başakşehir'i İki Uzatma Yaktı!

Turuncu-lacivertli takım, Konya ve Sivas maçlarında uzatmalarda yediği gollerle 4 puan yitirirken, şampiyonluk rotasından şaştı.

Süper Lig'i 3. sırada bitiren Medipol Başakşehir, şampiyon Galatasaray'ın 3 puan gerisinde kaldı. Abdullah Avcı ve öğrencileri, ligin ikinci yarısında kendilerine tam 3 kez gelen liderlik fırsatını kaçırırken, uzatmalarda yenilen iki gol şampiyonluğun kaçmasında belirleyici oldu.

20. haftadaki Atiker Konya deplasmanında 90+2'de yenen golle 1-1 berabere kalınması ve yine Galatasaray'ın 1 puan gerisindeyken 32. haftada Sivasspor'la 90+2'de yapılan hata sonucu 1-1'lik skora razı olunması Başakşehir'e ağır darbe vurdu. Turuncu-lacivertli ekip, bu 2 son dakika kaybı nedeniyle 4 puan yitirirken, şampiyonluğu da şanssızlıklarla kaçırdı. Ancak buna karşın Abdullah Avcı, olumlu tarafları da öne çıkardı.

Başakşehir üst süte ikinci sezonda 70 puan barajını aşıp, sezonu 72 puanla kapattı. Ayrıca üst üste 4. sezonunda hem ilk 4'e giren hem de Avrupa biletini kapan İstanbul ekibi, istikrarını korudu. Bu sezon 48 resmi maçla, Süper Lig'deki 18 takım arasında en fazla resmi maça çıkan ekip olan Başakşehir, yarıştığı tüm kulvarlarda en fazla topa sahip olan ekip konumunda.

Avcı'nın öğrencileri sezonunda genelinde ortalama yüzde 84.2'yle topla oynarken, ligin de en az gol yiyen 3. takımı oldu (34 maç 34 gol). Maç başına da 1.8 gol ve 9.5 şut ortalaması tutturan  Başakşehir yüzde 85'lik de pas isabeti oranı yakaladı.

Kaynak: Skorer