Başak Koleji’nden yeni yıl tebriki

Başak Koleji’nden yeni yıl tebriki

Özel Başak Koleji, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasının ardından tüm öğrenci ve öğretmelere yeni yılın hayırlı olmasını diledi.

 

Özel Başak Koleji’nden yeni eğitim öğretim yılı için yayınlanan mesajda eğitimin önemi dile getirildi. Yapılan açıklamada, “Geleceğimizin şekillenmesinde atacağımız adımlar için yeni bir eğitim öğretim yılına daha girmiş bulunmaktayız. Ülkemizin gelişimine en büyük katkıyı ne sunar? Sorusunun cevabı kuşkusuz 1. sırada eğitim olacaktır. Eğitim her zaman en önemli işimiz olmuş ve olacaktır. İçinde yaşadığımız sürece ve gelişen olaylara baktığımızda eğitime her zamankinden daha fazla önem vermek ve bu süreci çok iyi değerlendirmek zorundayız. Buna bağlı olarak: Sayın Velilerimiz! Nasıl bir insan sorusu, nasıl bir eğitim sorusunu da beraberinde getirecektir. Düşüncemiz her zaman; Sadece Akademik başarı olmamış, Akademik başarının yanında; Başak Öğrencisi Dürüsttür, Naziktir, İnsani değerleri önemser… prensibiyle çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü, Okul hayatını bitiren çocuklarımızın kendi kimliğini, kişiliğini ve sorumluluğunu kazanan bireyler olarak yetiştirmeye çalıştığımızı bilmenizi isteriz. Bu nedenle emanet edeceğiniz değerli çocuklarınızın başarılarını konuşabilmemiz, ülkemize sağlayacakları katkılara yönelik olarak en iyi yöntemlerle yetişmeleri için özen gösterilmesi gerekir. Bu konuda sizlere de önemli görevler düşüyor. Eğitim boyunca öğrencilerin durumlarını gözetip, belirli periyotlarda değişen başarı performanslarını kontrol etmeniz, öğretmenleri ile çok sıkı irtibat halinde olmanız gerekir. Sorgulayan, özgür düşünen, dijital okuryazarlık ve yabancı dil becerileri gelişmiş gençler yetiştirmek zorundayız. 21.yüzyıl becerilerini, Endüstri 4.0 uygulamalarını, STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) yaklaşımını, kodlama ve robotiği çocuklarımızla buluşturduğumuz takdirde geleceğe emin adımlar atabiliriz. Bu kapsamda çocuklarınızın eğitimine yapacağınız yatırım aynı zamanda ülke geleceğine de yaptığınız bir yatırımdır. Sizleri bilinçli tercihinizden dolayı okul yönetimimiz adına kutluyoruz. Değerli öğretmen arkadaşlarımız! Başak Koleji Çatısı altında birleşen Özel Konya Başak Anadolu Lisesi - İlkokulu ve Ortaokulu yaşam boyu eğitim anlayışından hareketle eğitimde yeni yaklaşımlar ve programlar üzerinde sürekli olarak düşünmemiz, araştırmamız, eleştirel analizini yapmamız, amaçlanan insanı yetiştirmede kendimize özgü modelleri benimsememiz konularında sadece öğreten değil, Öğretirken Öğrenen Okul olma bilinciyle de üzerinize düşen vazife ve sorumluluklarınızı yerine getireceğiniz inancımız tamdır” denildi.

GENÇLERE TAVSİYELER

Özel Başak Koleji’nden yapılan açıklamada gençlere yeni dönemle ilgili mesajlar verildi. Yapılan tavsiyelerde şunlar söylendi; “ Uzun bir tatil döneminin ardından tekrar okula başlamanın tatlı heyecanını tüm paydaşlar olarak hep birlikte yaşıyoruz."Öncelikle sizler tatil rehavetini bir an önce üstünüzden atmalısınız.’’ 12. Sınıf abi ve ablalarınız bu süreci 03-14 Eylül tarihleri arasında okulumuzda düzenlenen 60 saatlik Destekleme Kurs programına katılarak ve çok verimli bir şekilde geçirerek güzel bir başlangıç yaptılar. Sevgili gençler; her alanda başarının kaynağı %10 esin, %90 doğru zamanda tercihi doğru yapılmış yerde idealleriniz doğrultusunda atacağınız terlerdir. Unutmayın ki geleceğinizi bu gün yaptıklarınız ve yapmadıklarınız şekillendirecektir… Derslerinize odaklanarak elinizden gelenin en iyisini yapmanız gerektiğini unutmayın. Velileriniz sağladığı destekler ve bizlerin uygulayacağı güzel ve başarılı programların sonuç vermesi için sizlerin sorumluluk bilinciyle hareket eden örnek öğrenciler olmanız gerekiyor. Güzel Ülkemizin güzel insanlarını başarılı öğretmenlerin yetiştirdiği Özel bir okuldasınız. Ülke menfaatlerini gözeten öğretmenlerin yetiştirmiş olduğu ya da yetiştireceği öğrenciler olarak Sizlerin; ülkesini, milletini seven, bilgili, bilinçli, milli ve manevi değerlerine bağlı, evrensel değerlere saygılı, çevreyi ve doğayı koruyan, ruh ve beden sağlığına sahip, doğru düşünen ve sağlıklı karar veren Yaratıcısını Doğru Tanıyıp, Onun Kitabıyla Ahlaklanan bireyler olarak yetişmeniz en büyük hedefimiz olup sizlere olan inancımızda tamdır. Sizinde bildiğiniz gibi 2019 yılı 94 yaşında vefat eden İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi yılı olarak ilan edildi." Konuşmamı onun bir sözüyle noktalamak istiyoruz. “Bilginin zevkine varıp okumak o kadar güzel ki... Başlayınca sürüklüyor insanı”

Etiketler :