Başak Koleji Bursluluk Sınavına Öğrencileri Bekliyor

Başak Koleji Bursluluk Sınavına Öğrencileri Bekliyor

Başak Koleji yöneticileri 23 Şubat Cumartesi günü yapılacak olan bursluluk sınavını değerlendirmek üzere basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Konya’da olimpiyat çalışmalarını 17 yıl önce başlattıklarını söyleyen İlkokul Ve Ortaokul Müdürü Mustafa Dursun, “ Özel Başak Koleji bilime yatkın öğrencileri tespit edip bu öğrencilerin daha iyi yerlere gelebilmesi ve topluma kazandırılmasını amaçlıyor. Bin 350 civarı başvuru talebinin alındığı Türkiye’yi güzel bir geleceğe taşıyacak, bilimsel düşünceye sahip nesil yetiştiren bir eğitim projesi olan Bursluluk Sınavımıza bu yıl da hazırız” dedi.

basakk-(1).jpg

Tüm dünyaya örnek nesiller yetiştiriyoruz

1995 yılında 10 eğitimcinin girişimleri ile kurulmuş olan Başak Koleji’nin şuanda Türkiye genelinde 6 okulla eğitim ve öğretim hayatına devam ettiğini belirten Dursun şöyle konuştu: “ Bu okulların kuruluş amacı; anne ve babasına hayırlı, vatanına milletine saygılı, karakteriyle tüm dünyaya örnek nesiller yetiştirmektir. Bunun yanında fenni bilimlerde de okulumuz Konya’nın öncüleri arasındadır. Okulumuzun geleneksel hale getirdiği olimpiyat sınavlarının bu yıl 17. sini yapmaktayız. Bu başarıya yenilerini eklemek için bu yıl 23 Şubat 2019 Özel Başak Koleji Bursluluk Sınavımızda Konya’ya ev sahipliği yapacak olmanın gururunu yaşıyor ve sınava girecek öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyoruz. Sınavımız 23 Şubat cumartesi 2 oturum şeklinde yapılacaktır. Sabah saat 10.00’da 4. Sınıflar ve öğlen saat 14.00’de 8. Sınıflar bursluluk sınavımıza katılacaktır.” Ferit Hepokur-Memleket