Barzani'den Bağdat'ta "sürpriz ziyaret"

Barzani'den Bağdat'ta "sürpriz ziyaret"

BAĞDAT (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin, sürpriz bir ziyarette bulunduğu Bağdat'ta Irak Başbakanı Haydar el-İbadi...

BAĞDAT (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin, sürpriz bir ziyarette bulunduğu Bağdat'ta Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile bir araya geldiği bildirildi.

İbadi'nin basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Bağdat ile Erbil arasındaki sorunların anayasa çerçevesinde çözülmesi gerektiği vurgulandı.

IKBY'deki havalimanları ile sınır kapılarında merkezi yönetimin otoritesinin yeniden sağlanması gerektiğini belirten İbadi, "Havalimanlarının kontrolünün tamamen merkezi yönetime devredilmesi için ilgili komiteler çalışmalarını sürdürüyor. Sınır kapılarının da tümüyle merkezi yönetimin kontrolünde olması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

İbadi ayrıca, IKBY sınırlarının anayasa çerçevesinde korunması gerektiğini belirtirken, buradan gerçekleştirilecek petrol ihracatının da merkezi hükümet tarafından yapılması ve gelirlerinin Bağdat'a teslim edilmesi gerektiğini ifade etti.

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, aralarında yardımcısı Kubat Talabani'nin de bulunduğu bir heyetle sürpriz şekilde Bağdat'a geldi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :