Barzani, yeni Musul Valisi Sultani'yi kabul etti

Barzani, yeni Musul Valisi Sultani'yi kabul etti

IKBY Başkanı Barzani:

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Musul Valisi Nufeyl Hamadi Sultani ve beraberindeki heyeti kabul etti. 

IKBY Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Barzani ile Sultani, terör örgütü DAEŞ'e karşı yürütülen mücadele ve Musul'un kurtarılması hazırlıklarını ele aldı. Açıklamada konuşmasına yer verilen Barzani, Sultani'ye yeni görevinde başarı dileyerek, "Terör örgütü DAEŞ'in Musul'dan çıkarılması öncelikli hedefimiz olmalıdır. Tüm taraflar el ele vererek teröristlerin birlikte yaşam kültürünü bozmasına izin vermemelidir. Musul'daki çok renklilik ve çok kültürlülük korunmalıdır" ifadelerini kullandı.

Barzani, Kürt bölgesinin ağır bir ekonomik krizden geçtiğini ancak imkanları ölçüsünde Musul vilayetine yardımcı olacaklarını belirtti. 

Musullu sığınmacıların durumuna da değinen Barzani, şunları kaydetti:

"Temel çözüm, teröristlerin elindeki bölgelerin kurtarılması ve sığınmacıların evine dönmesini sağlamaktır. Ancak DAEŞ çıkarıldıktan sonra birlikte yaşam kültürünün temeli güçlendirilmelidir. DAEŞ'le savaşın etnik bir çatışmaya dönüşmesine fırsat verilmemelidir." 

Musul Valisi Nufeyl Hamadi Sultani de desteklerinden dolayı Barzani'ye teşekkür ederek, IKBY ile Musul vilayeti arasındaki uyumlu çalışmanın ve işbirliğinin güçlendirilmesinden yana olduklarını bildirdi. 

Peşmergenin DAEŞ'e karşı elde ettiği kazanımların önemine vurgu yapan Sultani, "Biz Peşmergeye borçluyuz. DAEŞ'i dize getiren ve halkımızın canını kurtaran Peşmergenin kahramanlığını unutmamız mümkün değildir. Kürdistan hükümeti ve halkı, yüz binlerce sığınmacıyı bağrına bastı. Her daim müteşekkiriz" ifadelerini kullandı. 

Sultani, Barzani'den Musul halkına ve idaresine yönelik desteklerini devam ettirmesini istedi. 

Görüşmede IKBY İçişleri Bakanı Kerim Sincari, Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin ile Musul İl Meclisi Başkanı Beşar Kiki de hazır bulundu. 

Sultani, Musul İl Meclisi üyelerince bir süre önce görevinden alınan Esil Nuceyfi yerine Musul Valisi seçilmişti. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı