Bartın'daki FETÖ/PDY davası

Bartın'daki FETÖ/PDY davası

"Silahlı terör örgütü üyesi" olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan stajyer avukatın yargılanmasına devam edildi

 Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında açılan davada, stajyer avukat sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan stajyer avukat N.K ile avukatı ve yakınları hazır bulundu.

Tanıkların dinlenildiği duruşmaya SEGBİS ile bağlanan K.S, "Rana" olarak tanıdığı N.K ile üniversite yıllarında bir dönem aynı örgüt evinde kaldığını, kendisinin de ev ablalığı yaptığını söyledi.

Tanıklardan Ö.İ de "Rana" olarak bildiği sanıkla 3 ay aynı evde kaldığını ve kendisini FETÖ'nün ev ablası olarak bildiğini belirtti.

N.K'nin, sohbet verdiğini, ülke gündemine ilişkin hükümet aleyhine konuşma yaptığını ve örgütün suçsuz olduğunu söylediğini ifade eden tanık Ö.İ, "Söylemlerinde hükümet karşıtı görüşü vardı. Evdeki arkadaşların hepsinden o sorumluydu. Kaldığımız evden ayrıldıktan sonra da başka evde ablalık yaptığını duydum." dedi.

Mahkeme başkanının, önceki duruşmadaki savunmasına ilişkin "Tanıkların söyledikleri senin anlattıkların gibi değil." sözü üzerine N.K, Ankara'da üniversitede öğrenim gördüğü dönemde 2016'da vefat eden babasının isteği ve zorlamasıyla ekonomik olarak da babasına bağlı olduğu için 2015 Kasım-2016 Ocak arası olmak üzere 3 ay boyunca örgüt evlerinde kaldığını söyledi.

N.K, 3 ay sonrasında örgütle herhangi bir bağının kalmadığını öne sürerek, "Ben sohbet düzenlemedim, sohbet vermedim. O dönemde hükümet aleyhine konuşulacak bir şey de yoktu. Tanığın ifadeleri gerçek değildir. Sohbet vermediğimi, hükümet aleyhine konuşmadığımı ve o evden sonra bağımı kopardığımı başka tanıklarla kanıtlayabilirim." diye konuştu.

Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u da 4 gün kullandığını anlatan N.K, yazışmalarının da elektrik, su faturaları gibi evle ilgili sorunlar olduğunu iddia etti.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması ve tanıkların dinlenilmesi için duruşmayı 1 Kasım'a erteledi.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :