Bartın'daki FETÖ/PDY davası

Bartın'daki FETÖ/PDY davası

Örgütün "polis yapılanmasından sorumlu" oldukları iddiasıyla haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla dava açılan tutuklu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi

BARTIN (AA) - Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla haklarında dava açılan 5 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, meslekten ihraç edilen öğretmenler Ali Koç, Sait Şahin, Ahmet Çevik, mühendis Salim Oktay ve akademisyen Taha Aslan, tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Sanık yakınları ve avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada, mahkeme başkanı, tüm sanıklar hakkında "ByLock" kayıtlarına ilişkin raporların geldiğini ve telefonlarla sinyallerin uyumlu olduğunun görüldüğünü söyledi.

Yine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü (FETÖ/PDY) "mahrem imamları"na yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında da tüm sanıklar hakkında dava açıldığını ifade eden mahkeme başkanı, dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiğini de aktardı.

Sanıklar ise "ByLock" raporuna ilişkin haklarındaki iddiaları kabul etmeyerek, içeriklerde çelişkiler olduğunu öne sürdü.

Mahkeme başkanının, sanıklara iddianamede organizasyon yaptıkları ve polislere sohbet verdikleri yönündeki iddiayla yargılandıklarını da anımsatmasının ardından görevlerinden ihraç edilen polis tanıklar dinlendi.

Tanıklar H.B, C.A ve E.E "Arif" kod adıyla sanık Ahmet Çevik’i tanıdıklarını ve kendisinin sohbet verdiğini ve zaman zaman himmet istediğini, tanıklardan F.B ve Y.B, "Halim" olarak bildiği Taha Aslan'ı tanıdıklarını ve kendisinin de himmet istediğini, tanık M.D de, her iki ismi de "Arif" ve "Halim" olarak bildiğini, bunlara ek olarak Sait Şahin'in de sohbet verdiğini belirtti.

Tanık M.İ ise, sanıklardan Salim Oktay'ın, Karabük'teki polislerden sorumlu olduğunu bildiğini anlattı.

Tanık ifadelerinin ardından söz verilen sanıklar, haklarındaki iddiaları ve "silahlı terör örgütü üye olma" suçlamasını reddederek, tahliyelerini istedi.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanıkların örgüt kapsamında polis yapılanmasından sorumlu oldukları, polislere yönelik sohbet organize ettikleri ve sohbet ağabeyliği yaptıkları, sohbetlere katılımlar hakkında örgütün üst yetkililerine rapor verdikleri, himmet topladıkları, telefon hatlarına örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" yükledikleri ve kendi aralarında bu program aracılığıyla görüştüklerinin anlaşıldığını belirterek, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla cezalandırılmalarını talep etti.

Sanık avukatlarının mütalaaya katılmadıklarını belirtmesi ve savunma için süre talep etmesi üzerine duruşmayı 23 Mart'a erteleyen mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İddianamede, sanıklar hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :