Bartın'daki FETÖ/PDY davaları

Bartın'daki FETÖ/PDY davaları

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçlamasıyla haklarında dava açılan 2'si tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi

BARTIN (AA) - Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin 3 ayrı davada, 2'si tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuksuz yargılanan ve meslekten ihraç edilen öğretim görevlileri M.A.Ö. ve Ş.D. ile avukatları ve yakınları katıldı.

Sanıklardan M.A.Ö, örgütün sohbetlerine dini duygularla katıldığını ve 2014 yılı başlarında bu sohbetleri bıraktığını söyledi.

Mahkeme başkanının, "FETÖ elebaşının, 'Bank Asya'ya para yatırın' talimatından bir gün sonra hesabınızda 500 lira bir artış görünüyor. Bu nedir?" sorusunu yönelttiği M.A.Ö, daha önceden çektiği kredinin ödeme gününün gelmesinden dolayı bu parayı yatırdığını öne sürdü.

Ş.D. ise örgütle bir bağlantısının olmadığını, sohbetlere katılmadığını savundu.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenilmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 11 Nisan'a erteledi, sanıkların adli kontrol hükümlerinden imza yükümlülüğünü kaldırdı.

- Sanıklar örgüte üye olmadığını iddia etti

Aynı mahkemedeki ikinci duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklu yargılanan eski öğretmen Fatih Güler, savunmasını cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla yaptı.

Sanık avukatı ve yakınlarının da katıldığı duruşmada Güler, "Ben hakkımdaki iddiaları kabul etmiyorum. Silahlı terör örgütü üyesi de sempatizanı da değilim. Telefon hattımda 'ByLock' çıktığı iddiasını da kabul etmiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dijital materyallerle ilgili müzekkere cevaplarının beklenmesi ve tanıkların dinlenilmesi için duruşmayı 21 Mart'a erteledi.

Son duruşmada da "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" iddiasıyla hakkında dava açılan ve meslekten ihraç edilen öğretmen Cemil Kırım, hakkındaki iddiaları reddederek, tahliyesini talep etti.

Kullandığı hatla ilgili iddianamede yer alan "ByLock" iddiasını kabul etmeyen Kırım, terör örgütüyle ilgisinin olmadığını öne sürdü.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamın karar vererek tanıkların dinlenilmesi, "ByLock" kayıtlarının ve sanığa ait Bank Asya hesap dökümünün incelenmesi için duruşmayı 16 Mart'a erteledi.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamelerde, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla haklarında dava açılan ve tutuksuz yargılanan 2 eski öğretim görevlisi ile tutuklu 1 öğretmenin 5 yıldan 10 yıla, tutuklu öğretmenin ise "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçlamasıyla 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :