Bartın'da yöresel ev yemekleri yarışması

Bartın'da yöresel ev yemekleri yarışması

Bartın'da, unutulmaya yüz tutan Karadeniz'e özgü ev yemeklerinin yaşatılması amacıyla "4. Yöresel Ev Yemekleri" yarışması düzenlendi

BARTIN (AA) - Bartın'da, unutulmaya yüz tutan Karadeniz'e özgü ev yemeklerinin yaşatılması amacıyla yarışma düzenlendi.

Bartın Valisi Nusret Dirim, Gazhane Kültür Parkı'nda düzenlenen "4. Yöresel Ev Yemekleri" yarışmasında yaptığı konuşmada, Batı Karadeniz mutfağının zengin bir çeşitliliğe sahip olduğunu söyledi.

Bartın mutfağının da ayrı bir güzelliği olduğuna dikkati çeken Dirim, "Bu güzel yemekleri sadece evlerde bulabiliyoruz. Bu yemeklerimizi restoranlarda, konaklarda da satışa sunmamız gerekiyor. Dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlere bu tatları sunabilmek gerekiyor." dedi.

Yöresel ev yemeklerinin, Bartın ekonomisine kazandırılması gerektiğini anlatan Dirim, şunları kaydetti:

"İnsanlar bir bölgeye gittiği zaman 'Orada ne yiyebilirim?' diye araştırıyorlar. İnsanlar o yöreye özgü yiyecekleri bulamazsa kendisini oraya gitmemiş sayar. Bartın'ın da kentle özleşmiş ürünlerinin kolayca bulunabileceği yerlerin olması lazım. Buralar kamuya ve özele ait yerler olabilir. Turizm pastasından daha büyük yer alabilmek için bu sektöre entegre olup, bu sektörden kazanç sağlamanın yollarını bulmamız gerekiyor. Sadece güzel ürünlerimizin olması yetmiyor. Bunların ekonomik hale dönüşmesi ve pazara çıkması gerekiyor. Bunun için el birliğiyle çalışmamız gerekiyor."

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da kentin kültürüne hizmet verecek yarışmayı çok önemsediklerini belirterek, "Bartın'ın 130 çeşit yöresel yemeği var. Bunu bizim misafirlere göstermemiz gerekiyor. Belediye olarak bazı yöresel yemeklerimizi vatandaşlara sunmaya çalışacağız. Bu yemekleri turistlere göstermemiz gerekiyor." diye konuştu.

Çeşitli illerden gelen jüri üyelerinin Bartın yöresine ait sebze yemeği, hamur işi ve tatlılardan oluşan 65 çeşit yiyeceği değerlendirdiği yarışmada, "ana yemek" kategorisinde yufkalı kebapla Yaren Demir, "hamur işleri" kategorisinde fesleğenli gözleme ile Nursel Çağlayan, "tatlı" kategorisinde incir dondurmasıyla Zeynep Bayraktar Korkmaz birinci oldu.

Dereceye giren yarışmacılara protokol üyelerince ödülleri takdim edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :