Bartın’da okul çevresi denetimleri artırıldı

Bartın’da okul çevresi denetimleri artırıldı

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince okul çevrelerinde denetimler artırıldı.

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince okul çevrelerinde denetimler artırıldı.

Bartın ve ilçelerinde okulların açılması ile birlikte artan denetimler kapsamında 641 şahıs sorgulanırken 61 okul ve çevresi 12 metruk bina 19 internet kafe ve oyun salonu, 29 kahvehane, 6 iddia ve ganyan bayii, 5 içkili yer, 11 büfe, 5 cafe, 21 park, bahçe, 94 okul servisi ve 33 araç kontrol edildi.

Okul servis araçlarından 1 araca mesleki yeterlilik belgesinin olmamasından 715 TL, 2 araç sürücüsüne emniyet kemeri takmamasından dolayı 216 TL olmak üzere toplamda 931 TL para cezası uygulandı. Uygulama kapsamında 3 aranması olan şahıslar yakalandı.

Yine Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince kahvehanelerde yapılan denetimler sırasında bir kahvehanede kumar oynatıldığı anlaşılırken söz konusu kahvehaneye kumara yer ve imkan sağlama suçundan adli işlem başlatıldı. Ayrıca kumar oynayan şahıslara da para cezaları uygulandı.

Asayiş Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda üzerilerinde kurusıkı silah bulunduran ve kullanan şüpheliler de yakalanarak gerekli cezai işlemler uygulandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Motorize Yunus ekipleri tarafından ilde uyuşturucu madde bulunduran ve kullanan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde ise Y.M isimli şüphelide uyuşturucu madde ele geçirilerek işlemlerine başlanıldı. İl çevresindeki büyükbaş hayvanları çalan şüpheli E.S.'de yakalanıp çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı