Bartın Irmağı'nda su seviyesi yükseldi

Bartın Irmağı'nda su seviyesi yükseldi

Belediye Başkanı Akın:- "Irmağın yaklaşık 5 metre yükselmesine karşın ciddi bir sıkıntı yaşanmadı. Bizim için asıl önemli olan ırmağın denize açılan bölümü. Hava şartlarına bağlı olarak dalgalar, ırmak suyunun denize akmasına imkan vermeyebiliyor. Ama şim

BARTIN (AA) - Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, sağanak ve eriyen kar nedeniyle kent merkezinden geçen ırmağın su seviyesinin 5 metre yükseldiğini belirterek, "Bizim için asıl önemli olan ırmağın denize açılan bölümü. Hava şartlarına bağlı olarak dalgalar, ırmak suyunun denize akmasına imkan vermeyebiliyor. Ama şimdilik öyle bir sıkıntımız yok." dedi.

Kentte, geçen hafta yağan kar yağışının ardından dün ve önceki gün etkili olan sağanak nedeniyle kentin içinden geçen Bartın Irmağı'ndaki su seviyesi yükseldi. Taşma noktasına gelen ırmağın Yalı ve Kemerköprü mevkilerindeki çay bahçeleri, yürüyüş yolları ve piknik alanlarının bir kısmı sular altında kaldı.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, yoğun yağışla teyakkuzda beklediklerini söyledi.

Irmağın yaklaşık 5 metre yükselmesine karşın ciddi bir sıkıntı yaşanmadığını aktaran Akın, şöyle konuştu:

"Bizim için asıl önemli olan ırmağın denize açılan bölümü. Hava şartlarına bağlı olarak dalgalar, ırmak suyunun denize akmasına imkan vermeyebiliyor. Ama şimdilik öyle bir sıkıntımız yok. Sel suları, rahat rahat denize ulaşabiliyor. Biz belediye olarak teyakkuz halindeyiz. Bütün ekiplerimizi hazır bekletiyoruz.

Kirazlık Köprü Barajı tamamlanmasaydı durum daha farklı olabilirdi. Şu an için tehlike yok. Hepimize geçmiş olsun."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :