Barışın simgesi için kağıttan turna kuşu katladılar

Barışın simgesi için kağıttan turna kuşu katladılar

Hiroşima'ya atılan atom bombasının yaydığı radyasyon sonucu hayatını kaybeden ve barışın simgesi haline gelen Sadako Sasaki anısına origamiyle yapılan bin turna kuşu, Beylikdüzü'nde oluşturulan "Japon Bahçesi"ndeki ağaçlara asıldı

İSTANBUL (AA) - Hiroşima'ya 72 yıl önce atılan atom bombasının yaydığı radyasyon sonucu hayatını kaybeden ve barışın simgesi haline gelen Sadako Sasaki, Beylikdüzü'ndeki Yaşam Vadisi'nde oluşturulan "Japon Bahçesi"nde düzenlenen etkinlikte anıldı.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte, Sasaki anısına kağıt katlama (origami) ile yapılan bin turna kuşu ağaçlara asıldı.

Sasaki'nin hayatının anlatıldığı kitaptan bölümlerin de okunduğu etkinlikte katılımcılar, dünya barışı için sarı ve beyaz renkli balonları gökyüzüne bıraktı.

Etkinlikte, Japon konsolosluk yetkilisi Akimi Yavoda'ya, Japonca ''Yurtta sulh, cihanda sulh'' yazılı Atatürk tablosu hediye edildi.

Etkinliğe, konsolosluk ve belediye yetkililerinin yanı sıra Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :