"Barış Treni" aktivistleri izlenimlerini aktardı

"Barış Treni" aktivistleri izlenimlerini aktardı

Gazeteci Alçı: - "Bu süreci kamuoyuna anlatmak açısından sivil anlamda Barış Treni hareketinin önemli bir işlev gördüğünü düşünüyorum" - Gazeteci Işık: - "Barış Treni girişimi bir dokunmanın, bir seslendirmenin ayağıdır ve bu tren yolculuğu çok içtenlikli

İSTANBUL (AA) - Çözüm sürecine destek için İstanbul'dan Diyarbakır'a giden "Barış Treni"nde bulunan gazeteci Nagehan Alçı, "Bu süreci kamuoyuna anlatmak açısından sivil anlamda Barış Treni hareketinin önemli bir işlev gördüğünü düşünüyorum" dedi. 

"Barış Treni" aktivistleri, düzenlenen basın toplantısında izlenimlerini aktardı. 

Gazeteci Alçı, projenin iki aşamalı olduğunu belirterek, birinci aşamada çözüm sürecinin ve barışın öneminin üniversite öğrencileri, esnaf ve vatandaşlara anlatıldığını söyledi. İkinci aşamada bir tren yolculuğunun organize edildiğini ve İstanbul'dan yola çıkılarak Nevruz Bayramı'nda Diyarbakır'a ulaşıldığını hatırlatan Alçı, bunun, hiçbir siyasi bağlantısı olmayan ve uğradığı her ilde çözüm sürecinin barışa nasıl evrildiğini anlatan bir proje olduğunu dile getirdi. 

Çözüm sürecinin artık çok kritik aşamaya geldiğini vurgulayan Alçı, "Çözüm süreci projesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin projesi. AK Parti'nin, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok büyük bir siyasi risk alarak başlattığı ve bugüne getirdiği bir projeydi. Bu projenin başarılı olabilmesi için halk tarafından sahiplenilmesi gerekiyordu. Bu süreci kamuoyuna anlatmak açısından sivil anlamda Barış Treni hareketinin önemli bir işlev gördüğünü düşünüyorum" dedi.

Gazeteci İlhami Işık, "Barış Treni" ile Türkiye'nin bir ucundan diğerine giderek bir hayalini gerçekleştirdiğini ifade ederek, şu görüşleri dile getirdi: 

"Barış sürecinin toplumun büyük bir çoğunluğu tarafından desteklendiği bir dönemde bu proje daha da anlamlı oldu. Bugün açıklanan rakamlara göre toplumun yüzde 68'i barışa olumlu bakıyor. Eğer kalanına iyi anlatamadıysak bizim eksiğimizdir, gidemediğimiz, seslendiremediğimiz, dokunamadığımız insanlar varsa. Barış Treni girişimi de bir dokunmanın, bir seslendirmenin ayağıdır ve bu tren yolculuğu çok içtenlikli ve sahici geçti. Bu tren projesinde en çok karşılaştığımız soru; 'Barışa ne zaman kavuşacağız?' oldu. Toplumun her yaş ve her kesiminden bu soruya muhatap olduk."

Gazeteci Mahmut Övür, "Barış Treni"nin, sivil inisiyatif olarak başından beri çok önemsediği bir proje olduğunu belirterek, "Barış Treni'nin böyle bir süreçte 10 ilde barışı anlatarak Diyarbakır'a ulaşması bile çok önemliydi" ifadelerini kullandı.

Barışa Bak Platformu Sözcüsü Cengiz Alğan'ın da katıldığı basın toplantısının yapıldığı salonda, "Barış Treni"nin ziyaret ettiği illerde vatandaşların yazdığı mesajlar ve çekilen fotoğraflar sergilendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :