Barış Örücü yeni takımıyla iddialı

Barış Örücü yeni takımıyla iddialı

PTT 1. Lig ekiplerinden Alanyaspor’un yeni transferlerinden Barış Örücü, Alanyaspor’u Spor Toto Süper Lig’e taşımak için tercih ettiğini söyledi.



“KARİYERİMDE ASLA GERİ ADIM ATTIĞIMI DÜŞÜNMÜYORUM”
Alanyaspor'un Torku Konyaspor'dan transfer ettiği 23 yaşındaki futbolcu Barış Örücü, Afyonkarahisar kampında iddialı açıklamalarda bulundu. Genç futbolcu, Alanyaspor'a şampiyonluk yaşamak için geldiğini söyledi. Alanya'da yeniden bir çıkış yakalamak istediğini belirten Örücü, "Benden beklenenin farkındayım. Bu beni motive ediyor. Kendimi çok iyi tanıyorum. Geçen sene çok fazla oynayamadığım için eksiğim var ancak 3-4 haftaya kadar daha iyi durumda olacağım. Süper Lig'den de teklifler vardı ancak ben daha fazla oynamayı ve burada başarılı olarak takımı Süper Lig'e taşımayı tercih ettim. İstendiğim bir yere geldim. Bu futbolda çok önemli. Kariyerimde asla geri adım attığımı düşünmüyorum" dedi.

“FUTBOLA 6 YAŞINDA BAŞLADIM”
Futbola 6 yaşında başladığını dile getiren Örücü, "Babam Almanya'da beni küçük bir kasaba takımına yazdırdı. 9 yaşımda Bayer Leverkusen takımının altyapısına seçildim. Babam 16 yaşıma geldiğimde eğitimime daha iyi bir okulda devam etmemi istediği için Bayer Leverkusen takımından alarak daha küçük bir kulübe götürdü. Orada da dikkatleri üzerime çektim. 18 yaşında Ertuğrul Sağlam’ın isteğiyle Bursaspor'a transfer oldum. Daha sonra Denizlispor ve Konyaspor'da oynadıktan sonra şimdi de Alanyaspor'dayım" diye konuştu.

“ALANYASPOR’A SIÇRAMA YAPMAK İÇİN GELDİM”
Süper Lig ve PTT 1. Lig arasındaki kalite farkının oldukça azaldığını dile getiren Barış Örücü, "Bursaspor ve Konya'daki imkanlar neyse Denizli ve Alanya'da da var. Burada arkadaşlık ortamı çok iyi. Karakterli bir kadro olmasa zaten geçen yılki başarı yakalanamazdı. Beni de çok iyi karşıladılar. Uyum sorununu en kısa zamanda atlatarak lige hazır duruma gelmek istiyorum. Çok fazla forma şansı bulamadığım için Denizlispor'a gitmiştim. Geçen yıl da Konyaspor'a çok büyük ümitlerle gittim. Ancak yine çok fazla forma şansı bulamadım. Alanya'ya da tekrar bir sıçrama şansı yakalamak için geldim. Yeterli süreyi aldıktan sonra tekrar eski performansıma döneceğimden şüphem yok. Daha yüzde 40 hazırım diyebilirim" dedi.

“LİG BU SENE DAHA ZOR OLACAK”
Diğer takımların geçen sezon ismi olmayan bir Alanyaspor'a karşı oynadığını ancak bu sezon 3. olmuş bir Alanyaspor'a karşı oynayacaklarına dikkati çeken Örücü, şöyle dedi:
"Rakipler Alanya'yı tanıdı. Bu sene daha zor geçecek. Bu yüzden taraftar desteğine çok daha fazla ihtiyacımız olacak. Maçta olumlu ve takımı öne taşıyacak tezahüratlar yapmaları gerekiyor. Aldığım bilgiye göre Alanyaspor'un az ancak öz taraftarı var. Takımda daha önce birlikte oynadığım oyuncu ise yok ancak Sinan ve Perovic'e karşı rakip olmuştum. Her ne kadar takım arkadaşı olsak da burada hepimiz rakibiz. Rakip olsak bile herkesin birbirini sevmesi ve saygı duyması gerektiğini düşünüyorum. Bana karşı da bu şekilde yaklaştılar. Zaten bu karakterde olmasalar başarılı olamazlardı."