Barış Manço ölümünün 16. yılında anıldı

Barış Manço ölümünün 16. yılında anıldı

İSTANBUL (AA) - Barış Manço, ölümünün 16. yılında mezarı başında anıldı. Üsküdar Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından Manço'nun Kanlıca'daki mezarı başında düzenlenen...

İSTANBUL (AA) - Barış Manço, ölümünün 16. yılında mezarı başında anıldı. 

Üsküdar Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından Manço'nun Kanlıca'daki mezarı başında düzenlenen anma törenine, Üsküdar Belediyesi Bilgi Evleri'nde eğitim gören yaklaşık 100 öğrenci katıldı. Törende sanatçı için Kuran okuyan ve dua eden öğrenciler, ellerinde sanatçının şarkı sözlerinin yazdığı dövizleri taşıdı. 

Programda konuşan Üsküdar Belediyesi Kütüphane Müdürü Yakup Öksüz, Barış Manço'yu anmaktan mutlu olduklarını dile getirdi. 

Öksüz, "Bilgi evlerimizde eğitim gören genç yavrularımız ile beraber ülkemizin yetiştirdiği önemli isimlerden birisi olan Barış ağabey, uzun saçlı dev adam, Barış Çelebi lakapları, unvanları verilen ve devlet sanatçımız olan değerli Barış Manço'yu mezarı başında rahmetle minnetle ve şükranla anıyoruz. Onun hem bizim hem de bugünün çocuklarına söylediği sözleriyle, şarkılarıyla, besteleriyle hala yaşadığını ifade etmek için buradayız. Ülkemizin gençlerine fikirler ve düşünceler veren, yol gösteren değerli bir sanatçımızdı. Biz onu unutmadık" diye konuştu. 

Manço'nun mezarı başında Yasin-i Şerif okuyan 12 yaşındaki Melih Ekrem Say da "Uzun saçlı dev adamı, her zaman anıyorum ve onun şarkılarını söylüyorum. Bugün de onun kabrine gelmek nasip oldu ve ben de Yasin-i Şerif okudum. İnşallah Allah kabul eder. Ünlü ve aynı zamanda geleceğimizi bir adım daha ilerleten insan" ifadelerini kullandı. 

Anma, Manço'nun kabrinde okunan dualarla sona erdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı