"Barış için Dinlerarası Maç"

"Barış için Dinlerarası Maç"

Papa Franciscus’un fikir babası olduğu futbol dünyasının eski ve yeni yıldızlarını biraraya getiren maç Roma'da oynandı

ROMA (AA) - Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus’un verdiği ilhamla Arjantinli eski futbolcu Inter Kulübü Başkan Yardımcısı Javier Zanetti’nin hayata geçirdiği “Barış için Dinlerarası Maç”, Roma Olimpiyat Stadı’nda yapıldı.

Maçta dünya futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran Arjantinli efsane Diego Maradona’dan, İtalyan Roberto Baggio, Kolombiyalı Carlos Valderrama, Ukraynalı Andriy Shevchenko, Türk milli futbolcu Emre Belözoğlu’na kadar 50 oyuncu forma giydi. Arjantin Milli Takım Teknik Direktörü Gerardo Martino maçta  “PUPI” takımının, İngiltere Premier Lig takımlarından Arsenal’i çalıştıran Fransız Arsene Wenger ise Scholas takımının teknik direktörlüğünü üstlendi.

Mücadeleyi PUPI takımı 6-3 kazandı. PUPI takımına gümüş rengindeki zeytin ağacı kupası verildi.

Bu arada, maçı kazanan Pupi takımında 31. dakikada oyuna dahil olan milli futbolcu Emre Belözoğlu, ilk yarının sonuna kadar forma giydi. Arjantinli efsanevi futbolcu Diego Armando Maradona ise 90 dakika sahada kaldı.

 

-Maçtan notlar

Karşılaşmanın fikir babası olmasına rağmen Roma Olimpiyat Stadı’na gelmeyen Papa Franciscus, maç başlamadan önce skorborddan yayınlanan video mesajından tribünleri dolduran futbolseverlere hitap etti. Papa Franciscus, bu akşamki maçtan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Papa’nın konuşmasının ardından saha kenarında hazırlanan saksıya Papa’nın öğleden sonra Vatikan’daki buluşmada çeşitli din adamlarına verdiği barışın simgesi olan zeytin ağacı dikildi. Zeytin ağacının saksıya ekimi sırasında İtalya’da bulunan 3 semavi din ve diğer dinlerin temsilcileri saksıya toprak attı. Dinlerin temsilcileri daha sonra el ele vererek diktikleri ağacın önünde poz verdi.

Maç öncesi, karşılaşmanın sponsorlarından İtalyan otomotiv şirketi Fiat’ın bir arabası tüm oyuncular tarafından imzalanırken, internet sitesinde 8 Eylül’e kadar sürecek açık artırmada satışa sunuldu.  

Karşılaşmanın bir diğer sponsoru İtalyan lastik firması Pirelli de tüm Formula 1 pilotlarının bu maç için özel olarak imzaladığı ve Lionel Messi, Juan Iturbe, Andrea Pirlo gibi yıldız isimlerin de bulunduğu bir tekeri internet üzerinden açık artırma usulü satışa çıkardı.

Kale arkası tribünlerinin boş kaldığı müsabakayı yaklaşık 20 bin kişi izledi. Tribünlerde farklı milletlerin bayrakları dikkati çekerken, maçı bir grup Filistinli de bayraklarıyla izledi. 

Kaynak:Haber Kaynağı