Barınma Evi Türkiye'yi kucaklıyor

Barınma Evi Türkiye'yi kucaklıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesinin her kış hizmete açtığı Barınma Evi, ülke genelinden 300, yurt dışından da 7 kişiyi misafir ediyor

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesinin kış aylarında hizmete açtığı Barınma Evi, 7 bölgeden 300, yurt dışından da 7 kişiyi misafir ederek adeta tüm Türkiye'yi kucaklıyor.

Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamaya göre, sokakta kalan vatandaşlar için kışın kapılarını açarak sıcak bir yuva rahatlığı sağlayan Barınma Evi'nde, vatandaşların giyinme, barınma ve temizlik ihtiyaçları karşılanıyor, 3 öğün yemekleri veriliyor, güvenli bir ortamda kışı geçirmeleri sağlanıyor.

Ekim ayında evsizlere kapılarını açarak mayıs sonuna kadar hizmet veren merkezden şu anda 307 vatandaş faydalanıyor. Yatakhaneleri, oturma salonu, yemekhanesi ve yönetim binasıyla her yıl yüzlerce vatandaşa hizmet veren barınma evinde yaklaşık 15 yıldır misafir olanlar da bulunuyor.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, bölgeler itibarıyla Barınma Evi'nde, Marmara'dan 115, Ege'den 25, İç Anadolu'dan 61, Karadeniz'den 43, Akdeniz'den 12, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan 44, yurt dışından ise 7 kişi misafir ediliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :