Barcelona'da minibüsle terör saldırısı! En az 13 ölü çok sayıda yaralı var

Barcelona'da minibüsle terör saldırısı! En az 13 ölü çok sayıda yaralı var

Barcelona'da minibüsle terör saldırısı! En az 13 ölü çok sayıda yaralı var

Barcelona'da terör! İspanya’nın Barcelona şehrinde bir minibüs kalabalığın arasında daldı. İspanyol polisi, kanlı eylemin terör saldırısı olduğunu açıkladı. Katalan hükümeti korkunç saldırıda 13 kişinin öldüğünü 80 kişinin yaralandığını duyurdu. Polis, saldırıyla bağlantılı olarak iki kişiyi gözaltına alırken, bir şüphelinin polisle girdiği çatışma sonucunda öldürüldüğünü duyurdu.

 

REUTERS: Barcelona'daki saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi 

Barcelona'da 3 gün yas ilan edildi.

İspanya'nın Katalonya bölgesinde 13 kişinin hayatını kaybettiği ve 100'den fazla kişinin yaralandığı terör saldırısı nedeniyle 3 günlük yas ilan edildi. Katalonya Başkanı Carles Puigdemont, yaşanan terör saldırısı nedeniyle bölgede 3 günlük yas ilan etti.

İspanya polisi yaptığı açıklama ile saldırının bir terör saldırısı olduğunu açıkladı.İspanyol medyası da saldırı sonrası minibüste bulunan iki kişinin elindeki silahlarla bir restorana girdiği duyuruldu.

Minibüslü saldırganların girdiği restoranda bulunanları rehin almış olabileceği üzerine çevrede geniş güvenlik önlemleri alındığı belirtiliyor. Polisin restorana operasyon başlatmak için hazır beklediği de İspanyol medyası tarafından verilen bilgiler arasında.

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, katıldığı bir canlı yayında saldırıya ilişkin yaptığı açıklamalarda saldırganların girdiği restoranın bir Türk firmasına ait olduğunu ve saldırının terör örgütü DEAŞ'ın izlerini taşıdığını kaydetti.

BARCELONA'NIN EN YOĞUN OLAN CADDELERİNDEN BİRİSİ 

Görgü tanığı Ercan Can 24 TV'den Selim Atalay'a yaptığı açıklamada 'Olayın olduğu yere yakın bir yerdeyiz. Minibüsün duvara çarpıp durduğunu görebiliyoruz. Biz burada yaşıyoruz yaklaşık 10-11 yıldır. Şu an minibüsün tam durakladığı yerin karşısında bulunuyoruz. Dışarda sadece polisler ve kaza yapan minibüs var. Burası Barcelona'nın en yoğun olduğu caddelerinden biri. Olay saat 16:30 gibi yaşandı' dedi.

İspanyol basını saldırganın 20-25 yaşlarında olduğu ve Fas asıllı bir İspanyol olduğunu açıkladı ve olay yerinde bulunan kimlik üzerindeki fotoğrafını yayınladı.